Coffee&TV

jeeeee lyd fra na.

kanskje jeg skal lage en blogg kun for snøhistorier (jfr snowboardinnlegget). for det kommer en del snøhistorier faktisk nå, til tross for den nokså pinglete snømengden og kun én tur på fjellet. i anledning snøblogg (som sikkert bare kommer til å bli med dette innlegget pluss det forrige), kan jeg jo si at idag har det vært snøstorm her; ikke fordi det har vært mye vind og masse snønedbør, men kun ekstrem vind, uten snø, men som virvler opp det lille med snø som allerede lå på bakken. veier må måkes. æ måke sne.

disse to snøhistoriene som kommer nå, er fra samme snøtur på snøfjellet, så kanskje inngår de egentlig bare i én og samme snøhistorie men jj w/e.

det hele begynte da mamma inviterte meg med på skitur og jeg sa gladelig ja. (ikke som før, når jeg begynte å grine fordi jeg grudde meg sånn til å gå på ski). vi skulle gå fra toppen av håradalen til seljestad, en veldig fin tur som vi har gått før, da vi ikke fikk av skiskoen til mamma og vi mangla a whole lotta iq. (står om det her et sted, innlegg for lenge siden). men tingen med denna turen er at man må jo ta trekket til toppen. og det kan, for noen, by på litt problemer. mamma blir redd. så blir hun stressa. så da vi stod i stolheiskø, og akkurat dratt kortet gjennom den greia, kommer stolen rundt og mamma tror det er vår tur siden hun ikke er noen foran oss; hun så ikke at de som stod først i køen skal gå litt lengre fram for å sette seg. så da de folka lenger framme trodde de skulle sette seg, satt mamma allerede der. de måtte stoppe hele heisen og mamma måtte gå utav, "sorry. sorry. sorry", og krongle seg tilbake til meg der jeg sto og ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. det verste var da hun ropte "BARA LAT SÅ DU IKKJE KJENNE MEG, KRISTIN!!" Hun hadde et veldig morsomt ansiktsuttrykk da hun gikk tilbake i køen...

på toppen av trekket måtte vi jo av. jeg har ikke noen problemer med å komme meg av stolheisen liksom, men mamma blir litt engstelig. så jeg vet ikke hvem sin feil det var, men vi datt, og staven min hekta seg fast i heisen, og løkka var rundt hånda mi og jeg kom ikke laus. trodde eg sko vri armen av mesta då vettu. men jeg kom meg laus, og da stoppa heisen da og tror jeg, og heismannen kom bort til meg med en stav som stod i nittigraders vinkel, og bare kunne brekkes rett av, noe jeg gjorde. flaut var dette og. og jeg kunne ikke gå en lang tur med bare en stav, kunne jeg vel. heldigvis kom en vi kjente opp trekket i neste øyeblikk, og jeg fikk låne hans staver. flottings. og har ingen tatt staven ennå, så ligger den der den dag i dag. the end of snowstory no2.

turen var dødsfin. men jeg er ikke så flink til å renne... og det var litt vanskelig oppi der, uten løyper, og med skare og løssnø om hverandre. været var upåklagelig, rett og slett nydelig. se og avgjør selv:

ski

aaaaaaaaaaah.


i morgen reiser jeg til oslo. helene kommer til hjemlandet!! in der heimat. hurra. nå har hun klart seg så langt, hadde bare vært dumt hvis hun ikke kom seg helskinna hjem nå asså. gleder meg til langhelg sammen med søstrene og andre som bor i oslo ! (chirag?!)

kanskje husker dere at jeg ble frastjålet en bag på kystbussen i høst. vel, den er nå funnet. på søndag ringte nemlig en mann og sa at han jobber på en institusjon, og at de hadde fonne en del av mine ting på et rom på institusjonen. så blei jeg jo ganske glad. så lang tid etterpå liksom! han sa jeg kunne komme og hente den en dag. så idag gjorde jeg det. måtte helt til Bokn! trodde det var i stavanger jeg, men neida. sykt masse bølger, men merka det såvidt med de nye, fantastiske gassferjene. men det var nesten bomtur, for lite av eiendelene mine lå i baggen nå. så jeg måtte se på et vaskerom om jeg fant noen av klærne mine der, men fant kun en pjamas og en singlet, som btw hadde krympa forferdelig. så også en eller to truser som var mine, men de gadd jeg ikke si var mine så de kan de bare beholde som suvenir. tingen er at de ansatte ikke har lov å ransake rommene til de som bor der, de har strenge regler på sånn. litt rart egentlig, når de vet hvem det er som har gjort det og at hun har masse ting som hun har stjåle, og som de vet hvis er, og som jeg kan beskrive. argh. alle øredobbene mine! og mange gensere. har jo fått saftig igjen på forsikringen da så...

fikk forresten B på muntlig eksamen her forleden, etter 20 minutters stamming, stotring, nøling, uvitenhet, usikkerhet, sjarmeringsforsøk, få fornuftige ord sagt etter hverandre og en håpløshetsfølelse. fikk to malerier jeg overhodet ikke klarte å identifisere... det var egentlig heller ikke så rart, for de var veldig lite typiske for kunstnerne. men jeg imponerte visst på det jeg kunne, og de skjønte visst at jeg kunne mye jeg ikke fikk sagt. for noe tull! jeg var elendig jo. men er selvfølgelig glad for god karakter, men ikke så mye når jeg ikke syns jeg fortjente den.

solskinnsbilde fra smedasundet:

Samson

sola varma faktisk der vi satt. herrlich! gleder meg til sol og sommer.

i anledning snøblogg, her kommer et bilde med litt snø på. det er kjøkkenutsikten vår. kine: du har nok finere kjøkken, men jeg tror jeg slår det på utsikten fra det asså... husene er kanskje ikke så fine, men snøfjellene er!

utsikt


det er noe gale med dataen min. den vil ikke spille av dvdr på en tilfredsstillende måte, lyden skurrer voldsomt. hva kan gjøres med det? teit. any tips?

til paris
til paris
vil jeg ride på en gris.
det kan ta
noen år
men jeg tror nok
at det går

All proper and shipshape and snowboard

 I Stavanger er det snø nå. og kristin liker snø. kristin liker å være ute i snøen og ikke bare sitte inne og si "å så fint". tor liker snø. tor liker snøbrett. tor liker kristin. kristin liker tor. kristin liker snø. kristin liker snøbrett. what the...??! i går stod altså kristin på snøbrett. med stil. med sunde il-genser. (fotballaget i kvernevik). i akebakken. med fart og nesten venstresving og einåtti. jeg tok en einåtti uten å ville det og uten å skjønne det. noe så kjekt! jeg har bilderr åg.

sunde

ingen kan komme å påstå at dette bildet er tatt med kameraet holdt skjeivt så det ser ut som om jeg faktisk står ned en bakke. men jeg stod ned en bakke. opp og ned, opp og ned opptil flere ganger. tor fungerte som coach, personlig trener, skosnører og skitrekk. heia sunde.

på topp:

snø


på bånn:

snø2

blåmerkene jeg har på knærne idag er ikke fra knall og fall i (ake)bakken, men fordi jeg gikk hardt rett på døra vår og det gjorde jæsjkla vondt! det er helt sant. jeg var faktisk ikke så verst. og sjekk snømengden nederst til høyre på bildet... våren er nok kanskje ikke så langt vekke, men jeg håper snøen holder seg litt til. det snødde jo mer i natt, og jeg ble nesten snødd ner på vei til universitetet siden jeg har så lang vei til bussen (for jeg har det tenk!) og alle var snømenn inne på bussen. jeg har ikke sko som virker i snø. bare snowboardstøvlene, de funker.

meg og tor

hvem trenger vel hvithet-/brunhetsskala på tannkremen når man har tor å sammenligne med? han er definisjonen på hvit, får du så hvite tenner som han er du god. men jeg har ganske blå øyne da... og et litt rart uttrykk som ikke er helt meg.

jeg kan ingen coole snowboardgloser jeg kan fyre av avslutningsvis. grab, regular, vert, downhill, boom, bang. peace out, chill, snow.

ha det fint! glad i dere. (dere vet hvem dere er).Problem!

november, for ikke å snakke om desember, har kommet i år med regn uten like, som sikkert kjent. resultatet av det fikk jeg erfare igår, da jeg skulle gå gjennom undergangen (eller undergrunnen, som noen så metropolisk uttrykker det) fra bussstoppet. jeg gikk nokså i mine egne tanker og hørte på musikk, men da jeg nådde bånnen av bakken, oppdaga jeg at hele undergangen var fylt med regnvann, i en dam som var så dyp som den var lang. lang var den jaffal, og tok opp hele bredden. laaaaangt over på andre enden/bredden/kystlinja av dammen sto en skjønn afro-amerikansk dame som huiva med armene og lo og ropte til meg på engelsk: "problem! problem! problem! water! problem!" og bare lo og lo. jeg sa "oh no" tilbake, og etter litt fnising over vannet fant vi ut at dette ikke nytta, og var nødt til å krysse veien likevel. så traff vi hverandre da vi kryssa veien, og hun smilte sitt nydelige, hvite smil til meg, og jeg smilte mitt ganske kjipe smil sammenligna med hennas tilbake.

nå har jeg akkurat spist den frossenpizzaen jeg egentlig skulle hatt igår. bloggen min er litt en fortsettelseshistorie, men nå har det gått fra en ønsket bryllupsdrømfortsettelseshistorie, til en frossenpizzafortsettelseshistorie. videre følger den sikkert lignende: "idag spiste jeg frossenpizza". det ble ikke noe av bryllupet, jaffal ikke i denna omgangen.

det blir mange kunstverk å holde styr på etterhvert, gitt! noen ganger står det festlige ting i pensum. f.eks. i mursteinboka Janson's History of Art noe morsomt om hva Tizians bilde "Bacchanal" forestiller: "Titian depicts a crowd of figures in various stages of undress hoisting jugs of wine and generally misbehaving." ikke urkomisk, men morsomme formuleringer. people generally misbehaving. i varierte stadier av avkledning. og jeg ser stadig figurer på malerier som ligner på folk jeg vet om. jeg har en bra etterligning av steinar jaffal.


Qua! Re! Sur! Get! Ex! Fa! Vil! La!

I kveld har Tor og jeg vært kulturelle (I'm lovin it), og dratt på måfå til Sandnes for å lytte på Mozarts Requiem. På måfå sier jeg fordi vi ikke visste om det i det hele tatt var billetter igjen. Det hele var Tor sin ide, noe som er nesten sant jaffal. han følte seg kanskje litt malplassert og kjente kanskje ikke alle melismene ut og inn på samme måte som jeg, og syns kanskje det muligens var litt bortkasta penger, og det blei dyrere enn vi trodde, men vi har ikke betalt enda og dama vi fikk billetter av ser vi aldri igjen så den risken var hun villig til å ta med å bare gi kontonr sitt til fremmede ungdommer og stole blindt på det. sånne skitne, umoralske tanker var bare kødd (fra min side). Konsertent var nydelig, men disse sopranene var også veldig pinglete på "voca me". og alten da. hallo? alt? anybody there? og sopransolisten hadde et konstant lidenskapelig uttrykk, spesielt når hun ikke sang; det virka veldig påtatt. og en eller aen mobil peip under ca hele. og jeg så ikke så masse av kontrabassene, så jeg fikk ikke betrakta de nøye på dudududududu CONFUTATIS dududududu. og tuba mirum; bassen juksa med pusten. tror ikke basssolisten vi hadde pusta der ever...? bassen var forøvrig han som spillte Marcello på La Bohème fra den tida da min operakarriere var på sitt høydepunkt.

Jeg er by the way en drømmepartner. hvem skulle trodd det, hæh? Syns det programmet var ganske underholdende å se faktisk.

Jeg er skuffa og irritert på meg sjøl. For jeg var å handla mat på Meny og endelig var Evergood sin julekaffe kommet. det er den beste kaffen som fins av sånn vanlig syns jeg. så skulle jeg sette meg ned å lese da jeg kom tilbake, og skulle selvfølgelig trakte litt (litt?!) kaffi til det. så i papirposen fra meny lå det en evergood julekaffe - kokmalt! What the heck. da ble jeg skuffa ass. jeg husker ikke helt nå hvordan jeg løste problemet, for jeg tror det ble kaffe på meg, men jeg tror ikke jeg gadd å gå ned til meny igjen umiddelbart heller... hm. lørdag er jo lenge siden så.

nå er det snart jul! jeg gleder meg veldig ass. juleferie får jeg på torsdag, da er det eksamen. da skal jeg jobbe på BonBon (har nekta å ha nisselue på meg - det får Aksel og Erika ta seg av). Jul i Svingen så jeg kun 1.desember, og syns det var litt drit, litt koselig, og ganske kjedelig. Men noen skjønne karakterer var det jo da.

neste helg skal Tor og jeg på Messias i Domkirka. Det har han lovd meg. hehe kanskje ikke? det varer jo sikkert bare tre timer, kanskje litt mer. noen andre som vil være med kanskje?

Idag satt jeg og leste og tenkte "yes søndagsmiddag.... hm... frossenpizza er vel mest nærliggende". men så kommer det en eskorte og frakter meg lit Vigå til biff og herligheter. fantastisk. da tar jeg den pizzaen i morgen. det ser jeg fram til.

karpe diem - rett fra hjertet, sitter fast i stereoanlegget i stua. jeg klarer ikke å koble det til, for da må jeg koble fra tvn og da får jeg aldri i livet på igjen.

det er grusomt å ha så lite selvdisiplin at jeg aldri kommer meg opp om morgenen når jeg har fri fra forelesning. kommer søren meg aldri i gang med dagen og pang så er det kveld igjen. jaja. men nå er det kveld igjen. så jeg skal høre litt på "Klar en Klassiker" (obli søndagskveld) og se hva de egentlig spilte forrige gang. jeg får det ikke til hver gang, det må jeg innrømme. hihi.


det e godt av penger, godt av penger, aha, lalalalalala

Jeg er fed up med filosofi. Kan ikke alle som eksisterer være fornøyd med å eksistere uten å spør så himli mye hele tida??? På torsdag er det over. Så deilig det skal bli å være ferdig med ex.phil. ass. Noen gullkorn/smarte ord fra filosofer oppigjennom tidene (min forståelse av de):

- Ting er det de er rett og slett fordi de ikke er noe aent (da-ah) "Ugh ugh eg e meg fordi eg ikke e deg".
- piler (som i pil og bue) flytter seg ikke når de er skutt ut, fordi forandring ikke fins, skjønner du. opplagt?
- Descartes i et nøtteskall (slik han fortoner seg for meg): "Jeg tviler på at jeg tviler men den tvilende som tviler denne tvilen må kunne tvile for å tvile og tviler derfor for å være og for å være kan man tvile og når man tviler tenker man og når man tenker tviler man men man er fordi man tviler på at man tviler, noe som ikke går an, derfor må vi tvile og jeg tviler og når jeg tviler, tenker jeg, derfor er jeg." LETT! Jeg kan til og med si dette på latin! Å så flink da gitt.

I det siste har det ikke vært en dag uten regn. Greit nok, det har kanskje vært litt sol, men det ender alltid i regn før eller siden. Sånn føles det ut som om det har vært i ca to måneder nå. Det er veldig vanskelig for meg, for jeg vet aldri hvilke sko eller hvilken jakke jeg skal ha på meg når jeg går ut om morgenen. Det er jo utrolig kjedelig å gå i støvler hele dagen hvis det regnet bare når jeg gikk til bussen om morgenen, men er sol/opphold resten av dagen. Og det er ikke kjekt å ikke ha paraply og støvler hvis det pøser resten av dagen heller. Alas...

De siste dagene har jeg sovet til over tolv på formiddagen. På den måten får jeg kjempemasse ut av dagen! Jeg får jo ikke sove om natta når jeg drikker opptil 8 kopper kaffi til dagen... Så i dag måtte jeg opp halv ni, og det føltes umenneskelig tidlig, så jeg klarte å forsove meg. Men det var fordi jeg i det siste har hatt en utrolig festlig fortsettelsesdrøm, som omhandler mitt bryllup. Så drømmer jeg litt om det, våkner kanskje opp et øyeblikk, men fortsetter drømmen der den slapp. Og jeg har hatt samme drømmen flere netter! Det er dødsgøy. Nå er jeg kommet til formiddagen på bryllupsdagen, få timer før selve vielsen skal finne sted. Så jeg håper at jeg kan fortsette historien i natt. Og ja, det er Tor som jeg skal gifte meg med. Men han er ikke sentral i denne drømmen, alt handler nemlig om moi. Ting som har skjedd til nå:

- brudekjolen min er forferdelig stygg! jeg fikk ikke velge den ut selv av en eller annen grunn
- jeg fikk ikke tid til å vaske håret på selve dagen, og dagen før hadde jeg krølla det med masse gøsj i, så det satt litt igjen og det var ikke noe jeg kunne gjøre med håret (det så ikke ut, låve deg!)
- jeg hadde dårlig tid tl å komme meg til et sted (husker ikke hvor), så jeg måtte springe langt langs en smal vei langs en norsk fjord i brudekjolen min med langt slep. Det verste var ikke selve løpinga, men at det underveis kom et giga drillkorps dundrende mot meg, og de marsjerte over slepet mitt og det var umulig å komme seg videre fordi toget deiras var så sjukt langt og gikk meg på nervene. JANITSJARMUSIKK! (Fandango, Kraaaag).
- cecilie skulle gifta seg og, samme dag. Hun var som alltid mye finere enn meg (kanskje litt på grunn av håret og kjolen min). Hun skulle pynte med engler i bryllupet sitt. Ok...?
- søskenbarnet mitt Harald hadde pynta seg i kjole for anledningen
- mamma hadde veldig fin kjole, finere enn Harald sin til og med

Det er ca det jeg husker har skjedd til nå. Du står fri til å tolke om du vil. Fortsettelse følger forhåpentligvis! 

Jeg var på Thomas Dybdahl på Folken igår. Han klarte ikke å gjøre det så særlig magisk syns nå jeg. Liker ikke de nye sangene så mye som de gamle. Og en kjempeteit fjortis ødela med å brøle teite ting. Men de hadde fått med seg en ny på steel, og jeg bare tenkte: hvor har de plukket opp han henne? En ganske tjukk, godt voksen mann med halvlangt hår og bart, bare dødskul rett og slett, skilte seg litt ut fra de andre liksom. Han kunne spilt Obelix, eller høvdingen i Gallia. Kongemann med skikkelig glimt i øyet.

En dag det er fint vær (skjerkje her) og jeg kjeder meg, skal jeg gå, evt. sykle rundt i Stavanger by og lokalisere samtlige av Broken Column-statuene. Jeg tror det er 23 eller 25 av de, og jeg vet hvor kanskje 5-6 er... Hvis du ser på én, kan du i teorien finne ut jaffal på hvilken linje den neste ligger, for blikkretningen peker mot hvor den neste ligger.

Selv om narkoen har flytta ut, kom han på "besøk" til oss igår. Vi ville ikke åpne opp da han kasta småstein på ruta vår (sånn som Rolf gjør i Sound of Music når han vil på besøk te Liesl). Vi gadd ikke åpne, men han kom seg inn nere likevel og sa han skulle fikse noe med sikringen. Ok...?

Men nå skal jeg se litt P&P, så skal jeg sove og drømme og bryllup, forhåpentligvis.
Haha på søndag kjøpte jeg dvd på Shell. Hvem gjør det liksom...?


Fedmeliv

Igår spillte vi (Eirin, Silje og Kristin (Tor på kjøtt-og-flesk) Scrabble. Det beste ordet jeg fikk godtatt av de andre var 'fedmeliv'. akkurat som om det er et ord liksom...! haha. likevel godtok de andre det. hvor god er ikke jeg?! det kunne vært navnet på en ny tv-serie på tv-norge, der skal de ikke prøve å gjøre de overvektige slankere, men kun å skildre fedmelivet, slik et fedmeliv utarter seg. nice stuff.

jeg var hjemme i helga. fantastisk. jeg og helene er så glade i mamma og pappa at vi kjøpte den nydeligste buketten med roser mamma hadde sett ever til de. hele kompani oslo var også tilstede, dog litt reduserte i formen kanskje. pappa tok opp bestilling på kveldsmaten hihi. ellers i haugesund gikk livet på BonBon sin vante gang, og det var kulturnatt. det var kjekt ass. åså så mange haugesundsfolk som er overalt da gitt! du ser alltid noen du vet hvem er liksom, noe helt annet enn her i storbyen, norges hovedstad, norges 4.største by (selv om de amerikanske rootsmusikerne bak meg på kystbussen trodde det var den nest største i norge etter byen) og verdens idretts- og kulturby alltid. åså så koselig å være med mine venner igjen! konge det ass. og jeg traff igjen astrid, og det gav ro i sjela mi. hun savner jeg virkelig. og jonas romme kunne berette om kaotiske tilstander i gardveien, og sa det var mye bedre og roligere når vi bodde der. det tar jeg som en kvasi-kjærlighetserklæring.

idag har jeg og ida gått fin tur i det fine høstværet rundt mosvannet, riktig så fint var det. der har de utendørs treningsapparater, det hadde vært noe for deg det, cecilie, hæ? hihi.

apropos cecilie, hun var jeg på kaffebesøk hos på mandag. jeg fikk/ga til og med klem til ole dahl. muligens for første gang ever....? det var riktig så koselig. må si at det er apsolutt kongefolk fra sjela av og ut til fingertuppene.

har alle det bra?

nå skal jeg faktisk se "min beste venns bryllup", for den går på tv nå. den likte jeg så godt når jeg var mindre. ikke det at jeg liker sånne filmer så sykt godt, men de er underholdende på sin måte.

alle er invitert på Tor og min sitt bursdagskalas i kong oscarsgate lørdag den ellevte! det skal bli kjekt, spesielt hvis akkurat DU kommer.


Rein Rock n'Roll

One o'clock, two o'clock, three o'klock rock da da da da.

For de som ikke skjønte overskrifta eller rettere sagt hva den har med meg å gjøre, så gidder jeg egentlig ikke si det heller. bare hvis du spør pent. marit ler av det ennå (tror jeg).

nå er det helg og lørdag. og cecilie kommer på besøk til meg idag! konge det. hun kommer om noen timer og skal være her ikke så mange timer egentlig men gud så kjekt det kommer til å bli.

siden sist kan jeg jo si at jeg har vært en tur i bergen. fine byen! der skal jeg bo en dag. vet ikke når. en eller aen dag så kommer jeg; hallao. det var en veldig koselig helg alså! takk til alle som bidro til det. når det er sagt, så vil jeg ikke anbefale å ta flaggruten hele den veien. det ble litt hardt ute på sletta der, det må jeg si. selv om det ikke blåste i det hele tatt på land liksom! vi var i byen og på byen og så one missed call (SEEEEEHHH!!!) og drakk kaffe hos øystein. bodde hos kine&co i Skottegata, et særs koselig kollektiv med et særs koselig kjøkken.

ellers siden sis kan jeg jo si at jeg har hatt eksamen. (karpe diem: hold sjeft det er eksamen). det var temmelig hardt og vanskelig men jeg håper jeg greide meg ok. skrev jaffal mye. og i anledning eksamenssnakk så kan jeg nevne at jeg gikk opp til 5 i MuO-eksamen. det bare lå et brev i posten til meg der det stod. konge det.

ellers så må jeg vise deg en kongevideo. neste gang du er ute og danser (noe jeg av en eller aen grunn (eller av en eller annen øl) har begynt å like i det siste) så må du danse Badger-dansen. tor og magnus er best på den, jeg er ikke så flink. sjekk den ut:
www.badgerbadgerbadger.com

reprise var en utrolig bra film! det må jeg bare si. absolutt en veldig bra, ganske unorsk film syns jeg. selv om det var kanskje litt mye direkte indikasjoner til Amelie-fortellermåten. men den er jo så bra, så bevares.

neste helg, eller faktisk allerede på torsdag skal jeg hjem. jeg gleder meg utrolig mye! tro det eller ei; jeg ble faktisk ganske så knytta til glimmerveien likevel, for jeg savner det veldig. tror det kan bli fint å feire jul der selv om det ikke er havtun.

i går skjedde det noe med tor. jeg vet ikke om jeg får lov å si hva som skjedde egentlig. det er litt trist, dumt, morsomt, tragisk, komisk, trøttanes. nå lurer du sikkert veldig... hehehehe. det skal du få lov til å gjøre litt til.

her en dag kjøpte jeg meg kaffetrakter. den var bedre enn den som stod her fra før, ser litt bedre ut og var ikke særlig dyr. så nå kan jeg faktisk lage meg kaffi jeg faktisk syns er god, istedenfor å lage dårlig kaffi bare fordi jeg må ha kaffi liksom, f.eks. i forbindelse med lesing og eksamen. jeg tror jeg er litt flink til å lese. men det er bare fordi jeg syns det er så gøy! så det er jo bra. janson er en veldig intresang bok å lese i syns jeg.
 
har noen noen tips mot sånne ekle små bananfluer? jeg liker jo ikke banan en gang! men de er overalt. jeg prøver å ta ut bosset lit oftere og sånn men de er overalt og det er så trøttanes. gå vekk.

nå må jeg vaske videre siden jeg får besøk. BI og ragnhild er btw bortreist i helga så jeg har kåken for meg selv, bortsett fra narkomanen nede og Kim som har fest oppe. (på torsdag følte jeg jeg nesten måtte gå opp med noen cdr til han, for musikken de spillte på festen der oppe var ikke særlig bra ass.) så må jeg kjøpe meg frokost, for Tor spiser meg ut av huset.

Ok Go!

Ok jeg har bare DEN kule videoen du bare MÅ se! Det er kjempemorsomt.

http://www.youtube.com/watch?v=TXQhSWvAxN0

Check it out and. Noen som vil vær med på SiS Sportssenter å gjørr noe sånn som det heller? Mye kjekkare det!

Har noen noen middagstips? Eg ska ha fasjonabelt middagsselskap i mårå skjønne du.

All you have to do is call my name and I'll be there on the next train

I dagens (reprise)episode sa Lorelai noe dødskult om Rory da hun var liten (they're still not talking though...): da Rory hadde bursdag en gang hun var liten, begynte hun å grine fordi Charlotte Brontë ikke kunne overnatte hos henne fordi hun var død. Jeg har begynt å bli så sykt interessert i andres ansikter. Hva de ligner på om hva som gjør dem så pene og så videre. Det er morsomt å legge merke til, spesielt på folk i kunstklassen min. (I will not mention who the following characteristics belong to).

  • ei i klassen ligner på en Bompibjørn (og hun er veldig søt)
  • ei i klassen kunne spilt ms. Anne de Bourgh, mr. Darcys utvalgte fra fødselen av
  • ei i klassen ligner HELT på de figurene som danser dødskult i Charlie og sjokoladefabrikken (husker ikke helt hva de kalles, heffalomper? hompilomper?) hun er identisk rett og slett.
  • ei i klassen har et fantastisk pent og fascinerende utseende! Hun har et nydelig klingende fransk etternavn som klinger så fint sammen med fornavnet (jeg skal ikke nevne navn) men etternavnet uttales helt likt men skrives litt ulikt som den store franske impresjonistiske maleren som het Claude til fornavn. Hun har utrolig store dådyrøyne med lange øyenvipper og en veldig søt liten munn og utrolig fint, tykt hår. Hun kunne spilt en søt, men kanskje litt bortskjemt, liten rikmannspike i Frankrike eller Sverige på begynnelse av 1900-tallet, med skjørt som slutter rett under kneet sånn som småpiker har. (vet ikke om de brukte det på den tiden jeg men hun skal jaffal ha det)
  • en i klassen ser jeg for meg kunne vært en dansk prest på 1800-tallet. eller en samtidig med Petter Dass. han måtte bare fiksa litt på frisyren og bytta klesstil. og kutta ut å kalle ex.phil. for "ex.shit", for det gjør han nemlig

Idag har jeg drokke kanskje 1 liter kaffi og føler meg -som en følge av dette- veldig nummen i kinnene.


I've been pissing in the wind

Haha eg ler igjen, samtidig som eg bite negler og hakke tenner. Ting skjer i huset vårt igjen. Narkoen nere har ikke tatt overdose (og godt e vel egentlig det), han har heller tatt seg ein tur inn i leiligheten vår lika greit. Eg kan sei koss heile incidenten foregjekk: Det heila skjedde søndag formiddag, antakelig på et tidspunkt mellom 11.30 og 14.30. Da var Tonje ute, mens jeg og Ragnhild var hjemme. Jeg satt på rommet mitt og leste/hørte på musikk (alt etter som), og Ragnhild tror jeg var på sitt rom og kanskje ikke var stått opp helt. Noen gikk ute i gangen vår og jeg tenkte at liksom "wow så tungt Ragnhild/Tonje har begynt å gå da! jaja kanskje hatt en tung lørdagskveld på byn?!". Så kommer Tonje hjem rundt 14.45 og spurte om jeg hadde vært hjemme hele tida og blei litt paff når jeg sa at ja, det hadde jeg (hva er det å gjøre på ute en regnfull søndag formiddag anyways?). Så spurte hu om jeg hadde hørt noe. hæ noe? hva da? Så hadde visst narkoen (ja han har sikkert et navn) snakkt med henne og beklaga seg. for han hadde visst knokke nøkkelen sin tin hovedinngangsdøra og prøvd å ringe på hos oss. men ringeklokka vår er ødelagt så da hadde han regna med at det ikke var noen hjemme, men var fortsatt like despo etter å komme inn til sin hengelåslåste dør. så da tok han likså godt å KLATRA INN VÅRT BADEROMSVINDU (vi bor nokså høyt oppe i huset), SPASERTE GJENNOM KJØKKENET OG GANGEN VÅR og ut vår dør og ned trappa til sin dør. sick bastard. heldigvis kan Kim passe litt på oss. men fy søren så creepy. tenk om en av oss hadde vært helt mutters putters aleine hjemme og plutselig støtte på han ute i gangen liksom. vi syns det er virkelig lite koselig. men det er snakk om at han ikke skal bo der mer... jeg har ikke sagt det til mamma og pappa jeg... de trenger vel kanskje ikke vite om det? eller, jeg vet ikke jeg...

ellers så har jeg eksamen om bare en fåkkings uke! whæh.

det var et eller aent jeg tenkte jeg måtte skrive. men jeg kommer ikke på det... kan jo si hva jeg har gjort på i helgen? denne helgen har huset vært okkupert av Bærum-jenter. BI hadde to venninner på besøk. hørtes ut som de var femten personer tilsammen. de brukte hele ettermiddagen på å sminke seg selv og hverandre før de vorsa her. jeg holdt meg vekke... jeg ble med linn og to fra klassen hennas på en samtidsdansforestilling som var veldig bra! (jeg har vanskelig for å uttale meg om samtidsdans egentlig, men jeg likte det jaffal og de var veldig flinke og sånn.) etterpå dro vi på en fest på et studenthus, der hu ene i klassen til linn bodde. jeg og linn kjente jo ingen og sånn, så vi kjeda oss vel egentlig litt og holdt ikke ut så lenge egentlig. (var forresten mange som spurte om jeg og gikk på dans hahahahahaha). men det va jo intressant å se hvordan livet på studentboligene utarter seg! på fredags kvelden var jeg litt på kafe med ida, skulle egentlig på kino, reprise, men den var utsolgt. på edda holder det liksom å komme et kvarter før... her holder ikke å være der en time før en gang! sick. hjemme hadde bærum okkupert stua med digg og Crossroads (seriøøøøøst) så Ragnhild, Solveig (som var på besøk hos Ragnhild) og jeg så Mongoland på pcn til Ragnhild.

jeg kommer fremdeles ikke på hva jeg skulle si. det kan umulig ha vært noe viktig. og et eller aent sted i detta innlegget skifta jeg over til pent. gidder ikke skifte og fixe og trixe på det nå...
ha det fint alle kjære venner og kjære søstre som jeg har så kjær.

List of Lights and Buoys

Ting som er kjipe nå:
- jeg er forkjøla (men er på bedringens vei fra feber og herk før i uka)
- jeg går glipp av kakefest i Stavanger (alle må ha med en kake!)
- jeg har blitt frastjåle baggen min på Kystbussen på vei hjem til Haugesund. GIDDA DET DA! (får igjen på reiseforsikring, så har shoppa idag på (forhåpentligvis) forsikringsselskapets regning)
- kameraet mitt er ødelagt! (var Henrik sin feil (sier vi...))
- jeg har ingen å leke med i kveld


Ting som er bra nå:
- jeg er hjemme for en liten stund for recovery and food (ikke det at det er ille i Stavanger asså)
- jeg kan være med Tor (nesten) når jeg vil
- vi skal spise mammas hjemmelaga pizza i kveld
- vi skal spise mammas hjemmelaga kjøttkaker i morgen
- jeg har smågodt i stua
- Munch-bildene er kommet til rette (vi kunsthistorikere feirer med champagne)
- vennene mine har det fint på de stedene de har valgt å flytte til (etter det jeg har skjønt 8og forhåpentligvis alle andre steder de befinner seg på og))
- studiet mitt er midt i blinken!
- jeg har gått ned mange kilo (uten vilje en gang!)
- Marit ble glad for presangen hun fikk til bursdagen sin av oss (1000 min med Gilmore Girls (Oy with the poodles already))
- StorSkaatan har skjegget sitt ennå
- jeg kom på en morsom sang idag som vi alltid (?) sang når jeg var liten:

I Middelhavet
sardiner svømmer
A-po a-po,
a-po a-po
men i mitt hjerte
der svømmer du
a-po a-po
a-po a-po     (fritt etter hukommelsen)

det morsomste er når du skal begynne å synge samme tekst på andre språk, eller på det som ligner andre språk. spesielt russisk.
I Middelhavskij
sardinskij svimskij
a-pjotskij pjotskij,
a-pjotskij pei
Men i mitt hjertskij
der svimskij dutskij
a-pjotskij pjotskij,
a-pjotskij peeeeeeeei.


List of Lights and Buoys

Noen ting som er litt kjipe nå:
- jeg er sjuk (dog på bedringens vei)
- noen TOK baggen min på Kystbussen når jeg skulle hjem! Den var jaffal ikke der når jeg skulle av! Fy søren så dårlig gjort. Badly done indeed. Er det liksom blitt dumdristig å legge baggen sin i bagasjerommet nå.

Noe som er bra nå:
- jeg er hjemme et par dager for å bli litt pleia og få mat (ikke det at det er ille i Stavanger asså)
- jeg har gått ned flerfoldige kilo i løpet av sommeren og til nå i høst (det syns ikke)
- Marit har over 1000 min med gilmores i sin varetekt
- munch-bildene er funnet
- jeg kan være med tor (nesten) når som helst (bortsett fra at denne helga har vi avstandsforhold igjen)
- studiet mitt er virkelig kjekt!
- kalvene utenfor rommet mitt vokser seg til
- bøkene mine er stjålet så jeg har en unnskyldning til ikke å lese (for de har jo ikke bibliotek her.....)


Hur mr ni

OK jeg kan skrive igjen. Jeg både kan og vil. Jeg burde oppdatert for lenge siden, jaffal siden det siste innlegget er fra når vi fortsatt gikk på Skeisvang. (!) Men skulle jeg har skrevet noe i sommer, hadde det bare blitt så tamt at det tenkte jeg å spare dere, mine trofaste lesere, for. For i sommer har det ikke skjedd stort. Skal jeg skrive ned noen stikkord? Bare så det er gjort?

SOMMER -06
- jobb
- kjedelig
- for varmt inne (på BonBon), vil være ute, må jobbe inne, vil ha av klær inne, dør inne, vil ikke være inne
- AAAAAAAltfor lite bading på na
- Marit
- Helene
- litt for lite Ingvild og Erlend
- StorSkaatan med skjegg (!) (blitt forveksla med Kolbein Falkeid actually)
- flytting og farvel med altfor gode venner
- litt Tor
- litt hytte innimellom (få regnværsdager der faktisk!)
- Glimmerveien (glim og glæm)
- bupa (har -tro det eller ei- blitt et sommerminne for meg)

får adde mer hvis dere føler for det selv!

men nå har visa fått en helt ny låt eller hva det nå heter. Min by heter nå Stavanger og her bor jeg visst. Det er ikke så langt hjemmefra, men det er hjemmefra så da føler jeg ikke antall km har så mye å si. Eneste med kort avstand er at det ikke er noe som helst problematisk å komme seg hjem; det tar ikke lang tid og koster ikke masse penger.
 
Her i Stavanger trives jeg ganske så godt! F.eks. en helt ny opplevelse for meg er å møte Tor, den peneste gutten i verden, tilfeldig på bussen en tildlig morgen. Noe så fantastisk. Og veldig dagligdags for andre. Og jeg trives veldig godt på skolen (til nå jaffal). Koselige folk, akkurat passe størrelse, veldig interessante forelesninger (ikke ex.phil., det virker tamt), kjekt sted, koselig bokcafé. Jeg er (til nå) veldig fornøyd med valg av fag, det eneste aberet er at jeg må finne på noe nytt å gjøre til neste høst... Men det venter vi med å wine over.

Ellers så kan jeg jo fortelle litt om leiligheten min. Den kan bli fin. Har ikkke fått gjort så masse i den ennå, men idag har Kim (Ka Kor) fått vekk stygge stygge bordet som tok ca. halve stua. Vi får det sikkert litt koseligere når vi får opp gardiner og hengt opp litt på veggene og gjort det, ja, rett og slett litt triveligere. I tillegg til danseRagnhild så bor jeg med Tonje fra Bærum som går på BI, og hu er veldig koselig. Men tingen med detta huset vi bor i er at detta er ikke et hvilket som helst hus. Det er et narkoreir. Jaffal i første etasje. Der bor det en narkoman. Han har mange narkomane venner. De henger her. Rundt huset. I går klatra de inn verandadøra til Kim, som vi leier hos, som bor helt øverst i huset, og stjal en PC. Kim og han narkomane nede sier vi må låse dørene. Han narkomane låser døra si med skrujern. Det er jo helt normalt. Vi jentene som bor her liker det ikke helt (big surprise) men Tor og Magnus og Henrik mente vi kanskje øste hverandre litt masse opp når vi fikk høre om detta innbruddet her i går kveld. Men det er seriøst ikke noe problem å klatre opp brannstigen, og inn på verandaen vår og inn på kjøkkenet. Såklart må vi hyle litt fra oss da...?!

Ellers, utenom det, så kan jeg jo nevne at vi igår var på Back 2 School Party på Folken. For de som ikke har fått med seg det, så har jeg blitt stor fan av Karpe Diem i sommer, all thanks to Madiss. Og når Karpe Diem skulle ha konsert på Folken, måtte jeg jo få det med meg! Men det var litt masse fjortiser der da... alle var vel det utenom oss...men jeg koste meg. De var dritkule. Karpe Diem asså. Ikke fjortisene. Bare litt. Jeg digga mæææd med kidsa.

Ellers kan jeg si at Helene har vært på besøk hos meg en dag og to nå, dro i ettermiddag. Det var koselig! Sårt å si hade til henne. Lørdagen før jeg flytta, bare satt vi på senga mi og bare grein og grein for vi er VOLDSOMT glade i hverandre, og kommer til å merke savnet både fysisk og psykisk. Ikke fordi vi gjør så masse fysisk, God forbid, bare sånn fysisk som f.eks. måten vi sitter på når vi ser på TV (?).

Men det er utrolig bra å bo i samme by som Tor. Jeg mener det er luksus og at jeg ikke kan forvente stort mere luksus (bortsett fra om at alt studielån kunne blitt gjort om til stipend...). Vi har til og med vært og handla klær til Tor, så da slepper han det på tre år ca. You amAAAAZE me! (haha marit og helene og ingvild; tog du an?)

Ellers... what can one say? Har alle det bra? (Hold neven i været hvis ja). Det håper jeg alle har! Selv om detta nye livet her er kanonrart. Jeg syns jaffal det er veldig rart, men jeg har bare ikke tenkt så veldig masse over det ennå...

På bordet ligger det en kunsthistoriebok på knappe 11000 sider (wups kanskje en null for mye) og den er på engelsk og det var så vidt jeg klarte å bære den hjem fra bokhandelen. Har liksom folk begynt å lese seriøst allerede eller kan jeg slappe av litt til...? Det er uansett masse vi skal lese. En egen tjukk bok om Græsk skulptur (ja, på dansk) og masse aent. I tillegg kommer ex.phil., som jeg tror jeg ikke kommer til å forstå så mye av egentlig... Den ene boka er jaffal kanonteide.

Jeg skal prøve å holde dere kanskje litt oppdatert, for nå syns jeg det er særlig viktig siden jeg aldri ser folk mere... og jeg kunne lagt inn noen bilder, men jeg har tatt så få bilder i det siste. Det kommer kanskje etterhvert.

Ha det fint alle sammen.

But now my life has changed in oh so many ways

haha. eg bare ler eg. ting e løye. eg skjønne liksom ingenting for tidå. alt e veldig rart. men eg kan jo skriva litt for det om da. eg e flink å skriva. like å skriva. jaffal når eg tror eg får bedre karakter enn forventa, men får vita på ZMZ at det va feil og at eg ikke va så flinke likavel. (KMH)

men någen komme å ittelyse rapport fra liv og heim. eg kan begynna med heimen. å bo i glimmerveien e veldig rart. eg føle meg ikke hjemma andre steder enn på rommet mitt i detta huset. når eg spise frokost på kjøkkenet, føle eg meg ikke hjemma. bare om kvelden når eg ska sova på rommet mitt. eg har fått det litt vakkert på rommet mitt nå. eg har litt lite på veggene ennå, men audrey henge nå der i all sin pryd. i går kjøpte eg meg gardiner som va veldig vakre. og så så lettvint med liftgardiner da gitt! storskaatan bare fyre opp et par skruer så hekte me heile sulamitten opp. se kor fint pulthjørna mitt har blitt:

rommet mitt

mønsteret på gardinene e vakre roser, litt vanskelig å se kanskje. og sjekk den kule retroradioen! bra look, bra lyd. akkurat som meg...! hehe.
ellers har de begynt å grava på samme tomtå som vårt hus, der de ska bygga nytt hus. utsikten vår fra stuå e derfor et landskap med gravemaskiner (KMH!), og for å værr sikre på at de e maks forstyrrande, grave gravemaskinane på ittemiddaggen. kor ska eg sova då liksom hæ. hehe. neida eg sove ikke på ittemiddagen. bare litt før middag...?

ja som dåkkår sikkert vett, har eg tilbragt russatidå mi i status som Årets Festbrems. eg gleda meg te 16. og 17.mai eg. eg hadde det himli gøy og! jaffal på 16.mai. problemet va bare at det ikke varte så lenge... det va einaste det som bremsa litt for min del. me hadde russabil for ein kveld (blå riktignok W/E) og hadde det dødsgøy! kongelig.

russ

detta e forøvrig einaste gangen eg har vist meg i public i russagensien min. aldri mærr aldri mærr. grunnlovsdagen va veldig gøy syns eg. dog vått. kom opplagt itte ei god natts søvn (?) på 17.mai-frokost te elin, koselig. hu hadde et marsvin som knirka. eg har aldri sett noe så merkverdig i dyrariket før. det knirka! knirk-knirk. i barnatoget fekk eg oppfylla min store drøm; å marsjera i et korps. det va dødsløye. eg marsjerte sammen med mandskoret vibran i folkatoget og. dei syns me va fine, festlige og fjollete, og veldig flinke te å marsjera og synga samtidig. at barn syns det e gøy å spruta ekle ting på folk som går forbi, syns eg e forkastelig. "wohoo me har egen grunnlov og ingen krig; la oss spruta skum og drit på mann-og-einkvar". å spruta vatn går da. det merke ein jo ingenting te på vestlandet uansett. det utgjør ingen forskjell, og ungane syntes sikkert det va dritkjedeligt når de ikke fikk feed-back på galskapen. russatoget va og gøy. sikkert kjekkast for oss så gjekk/sprang i det. for dei som ikke e så vant med at beina går fort, som ikke finne det naturlig (kristin, aslaug, you name it) va detta for øvrig i et altfor heftigt tempo. det syns dei som så på. eg følte at eg kjørte forbi mamma og pappa i ein bil, og at dei svusja forbi. eller kanskje et tog. haha me va jo et tog... eh ja.

hybel slash leilighet i stavanger til overs? ikke det nai?

me e jo litt fine i bunadar da. se då. detta e fra konfirmasjon te mitt minste søskenbarn, øystein. han e kjempeskjønn! (men eg tok visst ingen bilder av han)..

bunadar

det va umulig å finna et bilde der alle va perfekte, (hey, no one's perfect) så eg tok det der de andre va fine og eg va stygg. av alle bildene erlend tok av oss der, va det ingen kor alle va fine på. men me e på ein måte fine for det om...? ikke...?

eksamen går fint. det går fint. eg spille fint. eg gjørr mitt besta. mærr kan ingen forventa av meg. konge det.


one day I'll grow up and be a beautiful woman

wow innlegg fra na!

lenge siden sist gitt. jeg advarer deg, hvis du ikke allerede vett det: jeg, kristin skaatan 18 år, er kåra til Årets Festbrems av Skeisvangrussen anno 2006. er det ikke festlig vel? Tor sa at dette kanskje var fordi jeg ikke har vært på mer enn én russekro, og derfor har bremsa opp alle de kroene og festene (bråbrems!) med mitt fravær. alle savna meg sånn på festen at den nesten stopper opp. men hvis amir er der, holdes festen igang uansett. hihi. jeg ble visst ikke æresruss likevel... men statusen min blant russen er ganske høy likevel tror jeg. eller.

"jassåja snart ferdig på skeisvang ja, koss føles det da?" (nå må snart linn komme tilbake på vakt på meny! men hun har sikkert oversikten for det om...) my reply will be:

-deilig
-trist
-skremmende
-farlig
-befriende
-rart
-litt godt
-heilt greit
-vemodig
-teit
-naturlig

snart skal vi liksom ikke gå i klasse 3m mer. og så mangen av de i klassen som jeg liksom har fått skikkelig øynene opp for i det siste! så mange bra folk samla på ett sted da gitt. det har søren meg vært helsikkes travelt men det har jo vært så utrolig gøy og! eksternprosjekt står stempla som en lysende stjerne i den sammenheng. (jomen meg har denne jenta humor! ("dette er bra skrive og nynorsken din er veldig bra! samstundes, hugs: eg forventar ikkje at ein skal få krampelatter når ein les eit kåseri, men ein skal kunne humre litt. du er ikkje morsom. du får meg ikkje til å le. du veit ikkje korleis du kan få folk til å le. du er ein festbrems. du er ikkje noko som helst festleg. med venleg helsing KMH"))

"jassåja så du har bestemt deg for ka du ska te neste år asså?! hørres jo kjekt ut det! femti kronår og femti øre takk versegod"

ja. nei eg ska ikke te frankrike. ikke med det første jaffal. eg tør jo ikke det?! eg tror eg alltid har visst at eg ikke kom te å tørra det nå te høsten og den vissheten plage meg. eg e pysete og mammadalt og forelska. koss sko det gått i kombinasjon med et fremmed land heilt aleina liksom.
"tu parles francais?" "un peu. pas du tout. oui, bien sur. non."  så eg ska flytta te stavanger og studera enten historie, kunsthistorie eller engelsk på uni. årsstudium. eg vil ikke begynna på et lengre studium når eg e så liten og ikke vett ka eg vil. stavanger e ein fin by med fine folk. (flertall...?!)

nå vett du som lese litt ka som skjer. ka skjer da jo me feste vel så drikk nå som om det va neste helg.


Of this I'm sure...


Sveio!!!!

haha eg va på sveiofest i går. eg hadde det himli gøy. venta litt, eg må bare visa deg noe aent fusst. det har seg jo sånn at det har vært fine snø her ei goe stonn (nå e an litt vekke da uten for mye væske og kondens å slaps, det hoppte liksom bare over ein energiovergangsfase heile snøsmeltingå). for tingen e at når det e snø må me jo gå på ski kan veta, siden eg aldri får sjangsen te å dra på fjellet ordenlig. ein stjerneklar kveld dro tvillinga å cecilie å meg på ski dødslangt innijønå na. me stoppte oppå ein høge fjelltopp  for å ta ein pust i bakken og kakao med medbragt krem i youghurtbeger. der va det ein stubbe som me hoppte ner fra og lagte fine formasjonar i lufta på nerfarten. her har me for eksempel na helene i fritt fall:

hopppe


nok om det.

vil du se flarne bilder? resten e fra festen igår.

eg har blant aent et bilde av kine når hu snuste for første gang. å hu begynte ganske hardt syns eg me ei jysla svere dobba i monnen på na. se då:

kine snusefor øvrig e kjeresten hennas pimp. bare sjekk då:


ystein


på sveiofesten va det ein gutt som hadde ein store joggedress på seg. eg klarte å få han ut av klernå for den dressen så så sykt go ut å ha på seg.

gensi

hihi. (ta det med ro, eg hadde skjørt onna. du ser så vidt kanten på det).


det va alt for idag, I believe. har masse å gjørr vettu.

btw, eg tror eg komme te å bli æresruss i år.


Super freaks hanging out

Atte nå er helga snart omme og jeg må si at det har vært en bra helg. Den oser av 18årsdager. På fredag feira twinzå sin. Jeg hadde det jaffal veldig kjekt, hadde dere det selvom jeg mista hele kaka i golvet? Kom hjem idag fra 18års-feiring av pus og pus sine fødselsdager i Grindafjorden på hytta til Øystein. Kjekke, deilige, morsomme, musikalske, søvnige, vakre, ironiske, brae, digg, gode, fulle folk var det der. Bare at av og til (egentlig ganske ofte) syns jeg synd på Aril når han spiller gitar.

aril

Det ser jo ut som om han har så vondt, stakkars! Se da! Men egentlig tror jeg han har det ganske så greit. Og egentlig litt i sin egen verden; han fikk ikke med seg at jeg og Katrine tok en blåsebelg ved peisen og blåste Trond i fjeset med den fordi han pusta så tungt når han nesten sov der han lå i sofaen. Herlighet, har aldri hør makan til pusting! ("Trond! Ikke glem å ta en pust i bakken på vei til annekset da!") Men han blei ekstra pissed når vi holdt for nesa hans og dermed stengte luftveiene og stoppa pustinga for en stakket stund. Da blei jeg nesten litt redd Trond. Skokje trodd det gjekk an. Detta merka Aril ingenting til...  Men Aril! Nå går du i tredje klasse!

Da vi våkna idag, var det så nydelig vær! Det var klart, frostlig vintervær, med is på fjorden og frost dekket alt og alle. Det så sånn ut på rekkverket jaffal:

frost


Og brygga til Øystein har jeg alltid vært litt engstelig for. Mest for å gå oppå an. Nå skal an rives av en eller aen grunn. Jeg vet IKKE hvorfor... Og vater?! Nei det har vi ikke sett?! Nå ser an jaffal sånn ut, skumlere enn noen gang. Skal det gå an å gå på den...? Fusstikkje!

brygga


Om en uke, hva gjør jeg på da? Hm... Jeg går ijaffal ikke over detta golvet evinnelig mange ganger til dagen for å komme meg fra A til B!

golv

(For de (treigingene) som ikke ser at dette er golvet på musikklinja: Detta er golvet på musikklinja.)


Sovebilde! Jonas ser så salig ut at det er rart det går an. Saaaaaaaaaaaaaalige de som søøøøøøker ham av heeeeeeeele av heeeeeeeeeeeeeeeeeeeele sitt hjææææææærte!

jonki
 

Wuthering Heights

Jasså ja. Så satt eg her igjen då Tenkte bare eg sko sei at nå e eg atten år blitt å at eg snart ska te London å at eg e ganske lykkelige mellom slagå. I helgå har eg bla.a. feira suksessforestillingen våras med klassen. Å o ein del andre folk som va der visst. Det va ein kjempekjekk fest hos Aril. (Roar E. har visst fått ein slags anti-innstilling te musikklinjå itte at Dangerous Pink så høgt å tydelikt erklærte: "Me går IKKJE på musikklinjå!" Han konne jaffal nevnt noe om Odd Martins store comeback som trommis i hjembyen eller ParaZ-Malin m/ stødige klassekamerater i ryggen har stabla ein konsert på beinå heilt sjøl? høh-høh.) Jeje... Lørdagen kom Tor med sitt brae utseende og bursdagspresang og et fint smil og koselige attitude og me hadde ei skikkelig etterlengta slapp-av-helg. Bursdagsfeiring ska kjøras te helgå tror eg. Hurra:

champagne


Idag regne Vestlandet vekk nesten, Havtun består ennå, selvom det føles ut som om det ska ramla ner når eg sove. Så me tente i peisen og koste oss skikkelig med gymlesing idag. E det noe som e drit så e det å lesa te gymprøve. Herlighet...!

Eg syns at:
- det passe å ligga på mitt vestvendte, værutsatte rom å lesa Stormfulle Høyder dessa mørke høstkveldane
- lite slår Aril når han tok den siste tonen på Shine on you crazy Diamond. Ska det værr så ska det værr.
- ein tur te London om tri uker passe meg jysla greit.
- 4.januar ikke e så lenge te and it's killing me.
- 18 år, for ikke å snakka om 19, e ein enormt høge alder concidering.


New glasses, Sister Frances?

Sånn da har jeg fåt brillene. Noe sikkert ingen har lagt merke til høh høh høh. Min nye look er kategorisert som intellectual/sofisticated. Titta själva:

mer briller

Hhihi, det ser ut som om jeg har følehorn!


Vil ni titta mere...?

briller

Lålålålålålålålålålålålålålålållålålålålålållålålålålålålålålålålålållålålålålålåå da veks ein fin liten blome på hovudet mitt! (Og brillene er ikke rød, som det kan se ut som her, men brune).


En helg nå i høst var vi på hytta til Øystein i Grindafjorden. Tor og jeg måtte ta buss hjem, og Øystein sjekka bussrutene. Det hølja ned, noe det på merkelig vis alltid gjør når jeg er der inne. Jaffal, det kom ingen buss på ei stund, og vi måtte ty til haiking etterhvert. Vi kom da også med ganske mange (forslag til) triks for å få biler til å stoppe for oss. (Vi har det med skitne triks asså...!) Jeg var godt på vei til å legge med ned midt i veien for å spille død, evt. å kle av meg og springe ut i veien. Men rett før vi kom så langt, stoppa noen for oss. Da hadde vi stått i jaffal tre kvarter, kanskje nærmere en time... Var frista til å ta opp soveposene for å holde varmen og gjøre det litt hjemmekoselig i busstoppet among artists and vagrants and cows and horses.haike

Tor har himli kul regnjakke som faren hadde når han var ung. Den kan pakkes sammen til et lite nøste så kan du pakke hele jakka sammen oppi lomma og bære hele merakkelset i en snor rundt halsen.


Og jeg har fått ny plakat til rommet. Den er veldig stor og henger over senga mi.
Td

Blei det ikkje nåke konsert te na, blei det nå jaffal en dugelig plakat på na. Nå henge an over håve på na å synge for na.


Og jeg skal bli nærmeste nabo til -hald dykk fast!- en gjeng med stuter. Det er helt sant! Langs Glimmerveien er det jorder med kuer. Kyr. I Glimmerveien skal vi bygge og bo. Skal stå ferdig til påske! As if...


Hvordan ser vi at noe er kunst...? Det har jeg gått og tenkt på en liten stund.

Det r s jag s jag sger det

Ja litt mas om nytt innlegg; jeg føler presset, må si det.

Har jo hatt høstferie. Det var stas. Første helga var Tor her, men han har ikke ferie, så jeg fikk ikke vært med han i selve høstferieuka, men jeg dro til Stavanger i helga. Da skulle vi liksom på Thomas Dybdahl & that great October sound på Folken. Kristin er jo ikke 18 ennå (sorry, tor, jeg bare hindrer deg i å gå på konserter hele tida!) men faren til Tor kunne kanskje være med som verge. Men så kunne ikke han likevel. Og vi kjente ingen andre ove 25 som skulle. Så vi tenkte at det ikke kom til å gå uansett, så vi tenkte at vi kunne gå på kino istedenfor den kvelden. Men da vi kom til kinoen, var billettene til den filmen utsolgt. Da hadde vi jaffal ingenting å tape på å gå til Folken bare for å prøve å komme inn jaffal. På veien la vi himli mange planer og strategier for hvordan dette kunne løses. F.eks. at jeg var døende, og at dette var den siste kvelden jeg hadde igjen å leve, og at mitt siste ønske var å gå på TGOS-konsert med kjæresten min; kan jeg vær så snill få komme inn? Men vi fant ut at å være ærlig er min beste egenskap, så det måtte jo funke uansett. Så da gikk vi bort til vakten.

Kristin (litt selvsikkert):
Hei!

Vakten (ung, kul, så himli koselig ut):
Hei!

Kristin (litt sjenert):
Du...?

Vakten (dødsnysgjerrig på hva jeg skal si):
Ja? Ke det?

Kristin (inderlig, med et lite smil og bedende, vakre øyne).
Det er bare litt over 2 uker!til jeg blir 18, og jeg har kommet helt fra Haugesund!for å gå på denna konserten og jeg har gleda meg sånn. Kan jeg vær så snill få lov å komme inn da?

Vakten (ser på meg med det triste, medlidende blikket):
Sorry asså, men du må nok ha med verge hvis du e onna ahtthen.

Kristin (oppgitt): Jeg hadde jo en men så kunne han ikke likevel!

Vakten (syns kjempesynd på meg):
Åj såpass... (tenker seg om)
Men eg kan desverre isje gjør det for det om. Sorry...

Kristin (litt lurt):
Jeg kan betale deg kjempemasse!

Vakten (Syns det va himli løye).
Hehe, må sei det friste, men det går nok isje...

Kristin (sad and defeated)
Nei, jeg skjønner selvfølgelig. Jaja. Sånn er det....


Tor og jeg blei enige om at vakten syns jeg var himli sjarmerende og skjønn, og at for han hadde det ikke gjort noe om jeg slapp inn, jeg ser eldre enn 17 ut, og at han nå angrer og kommer snart springende etter oss. Bare litt til nå, litt til... Men dengang ei. Skjerkje der. Han fikk sikkert ikke sove den natta. Jeg har aldri følt meg så ydmyka før. Det har aldri slått feil i Haugesund! Men Tor har gitt "one day you'll dance for me, NYC"-plakat til meg, så da kan jeg jo leke at vi var der. Og jeg har vært på konsert med TGOS før...


Etter høstferien. Rett på skolemas igjen. Skal ha særemne imorgen, og Londonkonserten er så sjukt kort tid til. Men jeg tror det blir veldig bra! Det er jo ikke så lenge til London og juleferie nå?

Jeg skal få briller. Har valgt ut noen jeg likte best av de veldig mange jeg prøvde. Har minus 2 på det ene øyet og null på det andre, så jeg ser litt uklart liksom. Blir sikkert bra.

Og jeg har nesten bestemt meg for å dra til Frankrike et halvt år neste høst og jobbe som au pair. Det er nå jeg har sjansen til å dra vekk litt og gjøre andre ting. Du kan være dritheldig og bli plassert hos en koselig familie i Paris der du bla.a kan lære de vakre barna å spille piano, eller du kan være kjempeuheldig og bli utnytta og måtte bo i ei fjellbygd. Etter det vil jeg studere til å bli interiørarkitekt, eller kanskje fortsette med fransken. Sånn ser planene mine ut nå. I overimorgen kommer de til å forandres. Jeg sier så ofte "nå har jeg helt bestemt meg for hva jeg skal bli/gjøre til neste år." Dette er bare en sånn fase. Så ikke ta det jeg sier for bokstavelig, for det blir jo ikke sånn. Men neste år har jeg helt bestemt meg for å dra til Frankrike å jobbe som au pair.

Om det er lov når du skal spille 20 mot seks åttendedeler i en Chpoin-nocturne, å spille 3+3+3+3+4+4? Sliter sånn med det...


Sundag, bloody sunday

lye bilde 


Haha detta bildet e så løye.
-Ruben e litt rar og ser veldig liten gutt ut
-Helene bare smile rart og ligne ikke på seg sjøl
-eg har rart uttrykk i ansiktet, ganske fjernt really
-du kan skimta trond i bakgrunnen, å han e jo løyen...?
-Øystein e den raraste i verden på detta bildet. For han ligne på ei dokka å har sjukt mye sminka. (som han egentlig aldri har klart å fjerna) + at han har kjempekort hår å utrolig rart smil.


Har pause i prøvelesingå nå. går greit, men eg har store konstentrasjonsproblemer. og fiskeriveksten i Norge rundt 1870 e jo ein bra utvikling, for all del, men ikke det mest interessante som fins liksom. Har vært litt energibomba denna ukå. Løye asså. Ein dag va eg på skolen te åtta, med ein gang eg kom hjem måtte eg jo øva piano så måtte eg jo lesa litt andre ting, in short: utrolig rar og overpositiv innstilling på meg.


Håret mitt e atter en gang blitt svart, med litt brunt skjer i lyset. Litt fint, litt mørkt, litt uvant.  Forrige gang eg farga det, blei det seandes sånn ut. Nå e det mye lengre liksom.


 svart hr 


Glede meg te høstferien noe sykt nå. Te Stavanger å te å ha fri å te å lima inn bilder fra London i det ûberkule albumet eg kjøpte i Cambridge. Så ska eg jobba litt. Haha, hørr kommentaren eg fekk på lørdag: eg spurte ein kunde ka han ville ha, så sa han "eg vil ha DEG. Med alt på." Ka e det for noe å sei da? Eg syns egentlig det va himli løye, naive så eg e. Men han trakk det tebake før eg fekk svart (ka søren sko eg svart?!) for han ville heller ha 10 Lucky Strike. ittepå kom eg på at det betydde egentlig at han verdsette meg mindre enn ein tipakning med røyk. Alla tiders.

I was looking for a job and then I found a job but heaven knows I'm miserable now

hytta sommer


Sånn vil jeg ha det. Er det lov å si? At jeg vil ha det annerledes enn jeg har det? Fordi det hadde vært litt fint å ha det sånn som det der, selvom vi kanskje var litt rare på bildet... Litt solbrente og kanskje? For den uka der var så himli bra. London var liksom en utrolig bra uke (panic on the streets of London!), men det var søren meg denna uka òg. For de som ikke vet hvor det er, er bildet tatt på terassen på hytta. Den dagen vi feiret bryllupsdagen til mamma og pappa med Tor og hele Kompani Oslo. Fine sommerværet, fine kjæresten, fine båten, fine søstrene, fine sjøen, fine svaberget! Det var rett og slett jysla fint. 
ski


Noe aent som var fint: mamma og min sin kongeskitur i vinter. Se så nydelig da. Gleder meg til snø og ski igjen.regens


Fem jenter på vei mot ukjent mål. Ingen visste på det tidspunkt hva denne pikniken ville bringe... Dette er alså fra Regent's Park, i/ ved Camden, London, Great, oh so great Britain. Se så deilig.


For nå er alt bare mas og stress og drit. Som Selma i boka vi har (fåkkings) særemne om ville sagt; en naturkatastrofe. Det er det det er. De kommende ukene = en naturkatastrofe. Skremmende aktuelt. Bare at Selma kaller seg selv en naturkatastrofe, men så langt vil ikke jeg gå. To uker til høstferie; jeg ønsker den og alle andre ferier og alle mine kjærester eller helst bare den eneste og beste blant dem hjertelig velkomne, med åpne armer. Hva er vitsen med carpe diem når øyeblikket ikke er noe særlig? Aldri skjønt.


Plenen til mormor og morfar er blitt så høy at den sikkert må slås med ljå.


I keep a tight schedule, but I don't do the things most people do

Av en eller aen rar grunn føler jeg meg i ett med naturen når jeg spiser makrell i tomat. Det er så teit, men jeg syns det. An er jo til og med pakka inn i en så lite naturlig emballasje som en hermetikkboks. Hvorfor er jeg så rar....?

En aen ting jeg er rar med, er at jeg drømmer om rare ting. I natt drømte jeg at jeg måtte bort til naboen min (ja han samme som har en lang stige) for å låne litt ved (?). Da jeg kom bort, litt nervøs selvfølgelig, for når jeg snakker med han er det alltid om ting som må lånes og praktiske hjelpemidler som må fikses, men jaffal, da jeg kom bort stod han å lempa noe inn i bilen. Og han var helt naken. Tror jeg våkna da....

På lørdag drar de som har fransk i andre klasse til Paris. Ivar foreslo at jeg kunne jo kanskje bli med på turen siden jeg er litt kjent i Paris og sånn, men vi fant ut at det var kanskje litt i seineste laget... Selv om forslaget var 100% seriøst fra hans side. Hadde vært litt kult da. Så kunne jeg sett meg i speilet på Teknisk Museum eller hva det nå het sammen med noen helt nye! Her er Krislaug:aslaug og meg

Jeg lurer på når jeg skal tørre å flytte til Paris for en litt lengre periode enn et par uker...


Idag satt jeg i fire timer med Sibelius og diverse MuO-  og ArKo-oppgaver. Jeg er visst ikke så flink i det, jeg. Nå må jeg begynne på den neste boka til særemnet vårt. 1,5 uke igjen, og vi har bare holdt på med den ene boka og den tilhørende filmen. Filmseansen endte i et inferno av gråt, snørr og tårer på grunn av den utrolig triste avslutningen, og vi var allerede for seine til skolekoret, og vi måtte bare samle oss litt og tusle tafatte inn.

I morgen kommer  mest sannsynlig Tor til byn, jeeei, og helga etter det kommer kompani Oslo. Jeg må bare jobbe med særemne når feslige folk jeg er glad i kommer på besøk til meg! Tipikl.

Driving in your Car, I never never want to go home

Alle maser om at jeg skal skrive nytt innlegg. Men hva skal jeg skrive om liksom? I og med at skolen har begynt for fullt igjen blir det jo bare prat om det uansett... Og hvem syns det er gøy? Bortsett fra min og Nilsen sin sejuuuuke hørelærehumor som bare tar seg opp hele tida. Kro(m)atisk melodi hahahahahahahaah!

Men jeg har  vært i Stavanger i helga. Konge det. Gjort på? Njaaii... kjørt bil. Tor har kanskje fått sin egen bil. Og lappen da, for de som ikke vet det. En mørkegrønn, skjønn liten Fiat (les fjatt) 94-mod. med innebygd bilstereo. Den lille originale twisten med den er at hvis du vil ha lyd, må du synge sjøl. Og det er jo vi gode på. Woof-woof-woof-woof. Går så ei kula m/ rare knirkelyder. Jaga blei det ikke noe av visst. Kommer jo ikke inn jo! Bare to måneder igjen nå... da blir det full fart på Flytte....øh Banken. Ka fanken?!

Jeg klarer ikke forfatte noe særlig idag tror jeg. Anna, jeg kan gjerne sende en meil om hva som skjer her. for alle mine andre trofaste lesere syns sikkert ikke det er så interessant å høre så masse preik om Haugesund, byen uten sjel."So... Rickford... do you do this very often...?"

tenne bl

Dette bildet er fra Hampstead Heath en vakker sommernatt i juli. BBQ/bonfireparty. Dette er Chris og Rickford/afromannen. De var festlige, og de klarte faktisk å tenne opp bålet med bare pinglekvister. Ulovlig?! Nahaie. Vi gjør da ikke noe ulovlig? Ellers leste jeg på en plakat på Oxford Arms i Camden: "How do you get home tonight? Private taxi?" Nahaie.

 

rickie

 

Her går jo afroen i ett med mørket i bakgrunnen da, but still...

"I really can't stand Rickford, it's a stupid name. Please call me Rick/Rickie."

 

Saikokveld. Geez. Kanskje jeg legger ut flere bilder fra London. Eller kanskje ikke; dere blir bare misunnelige. Det har dere alle grunn til å bli, fy søren for en knalltur.


hits