Problem!

november, for ikke å snakke om desember, har kommet i år med regn uten like, som sikkert kjent. resultatet av det fikk jeg erfare igår, da jeg skulle gå gjennom undergangen (eller undergrunnen, som noen så metropolisk uttrykker det) fra bussstoppet. jeg gikk nokså i mine egne tanker og hørte på musikk, men da jeg nådde bånnen av bakken, oppdaga jeg at hele undergangen var fylt med regnvann, i en dam som var så dyp som den var lang. lang var den jaffal, og tok opp hele bredden. laaaaangt over på andre enden/bredden/kystlinja av dammen sto en skjønn afro-amerikansk dame som huiva med armene og lo og ropte til meg på engelsk: "problem! problem! problem! water! problem!" og bare lo og lo. jeg sa "oh no" tilbake, og etter litt fnising over vannet fant vi ut at dette ikke nytta, og var nødt til å krysse veien likevel. så traff vi hverandre da vi kryssa veien, og hun smilte sitt nydelige, hvite smil til meg, og jeg smilte mitt ganske kjipe smil sammenligna med hennas tilbake.

nå har jeg akkurat spist den frossenpizzaen jeg egentlig skulle hatt igår. bloggen min er litt en fortsettelseshistorie, men nå har det gått fra en ønsket bryllupsdrømfortsettelseshistorie, til en frossenpizzafortsettelseshistorie. videre følger den sikkert lignende: "idag spiste jeg frossenpizza". det ble ikke noe av bryllupet, jaffal ikke i denna omgangen.

det blir mange kunstverk å holde styr på etterhvert, gitt! noen ganger står det festlige ting i pensum. f.eks. i mursteinboka Janson's History of Art noe morsomt om hva Tizians bilde "Bacchanal" forestiller: "Titian depicts a crowd of figures in various stages of undress hoisting jugs of wine and generally misbehaving." ikke urkomisk, men morsomme formuleringer. people generally misbehaving. i varierte stadier av avkledning. og jeg ser stadig figurer på malerier som ligner på folk jeg vet om. jeg har en bra etterligning av steinar jaffal.


Qua! Re! Sur! Get! Ex! Fa! Vil! La!

I kveld har Tor og jeg vært kulturelle (I'm lovin it), og dratt på måfå til Sandnes for å lytte på Mozarts Requiem. På måfå sier jeg fordi vi ikke visste om det i det hele tatt var billetter igjen. Det hele var Tor sin ide, noe som er nesten sant jaffal. han følte seg kanskje litt malplassert og kjente kanskje ikke alle melismene ut og inn på samme måte som jeg, og syns kanskje det muligens var litt bortkasta penger, og det blei dyrere enn vi trodde, men vi har ikke betalt enda og dama vi fikk billetter av ser vi aldri igjen så den risken var hun villig til å ta med å bare gi kontonr sitt til fremmede ungdommer og stole blindt på det. sånne skitne, umoralske tanker var bare kødd (fra min side). Konsertent var nydelig, men disse sopranene var også veldig pinglete på "voca me". og alten da. hallo? alt? anybody there? og sopransolisten hadde et konstant lidenskapelig uttrykk, spesielt når hun ikke sang; det virka veldig påtatt. og en eller aen mobil peip under ca hele. og jeg så ikke så masse av kontrabassene, så jeg fikk ikke betrakta de nøye på dudududududu CONFUTATIS dududududu. og tuba mirum; bassen juksa med pusten. tror ikke basssolisten vi hadde pusta der ever...? bassen var forøvrig han som spillte Marcello på La Bohème fra den tida da min operakarriere var på sitt høydepunkt.

Jeg er by the way en drømmepartner. hvem skulle trodd det, hæh? Syns det programmet var ganske underholdende å se faktisk.

Jeg er skuffa og irritert på meg sjøl. For jeg var å handla mat på Meny og endelig var Evergood sin julekaffe kommet. det er den beste kaffen som fins av sånn vanlig syns jeg. så skulle jeg sette meg ned å lese da jeg kom tilbake, og skulle selvfølgelig trakte litt (litt?!) kaffi til det. så i papirposen fra meny lå det en evergood julekaffe - kokmalt! What the heck. da ble jeg skuffa ass. jeg husker ikke helt nå hvordan jeg løste problemet, for jeg tror det ble kaffe på meg, men jeg tror ikke jeg gadd å gå ned til meny igjen umiddelbart heller... hm. lørdag er jo lenge siden så.

nå er det snart jul! jeg gleder meg veldig ass. juleferie får jeg på torsdag, da er det eksamen. da skal jeg jobbe på BonBon (har nekta å ha nisselue på meg - det får Aksel og Erika ta seg av). Jul i Svingen så jeg kun 1.desember, og syns det var litt drit, litt koselig, og ganske kjedelig. Men noen skjønne karakterer var det jo da.

neste helg skal Tor og jeg på Messias i Domkirka. Det har han lovd meg. hehe kanskje ikke? det varer jo sikkert bare tre timer, kanskje litt mer. noen andre som vil være med kanskje?

Idag satt jeg og leste og tenkte "yes søndagsmiddag.... hm... frossenpizza er vel mest nærliggende". men så kommer det en eskorte og frakter meg lit Vigå til biff og herligheter. fantastisk. da tar jeg den pizzaen i morgen. det ser jeg fram til.

karpe diem - rett fra hjertet, sitter fast i stereoanlegget i stua. jeg klarer ikke å koble det til, for da må jeg koble fra tvn og da får jeg aldri i livet på igjen.

det er grusomt å ha så lite selvdisiplin at jeg aldri kommer meg opp om morgenen når jeg har fri fra forelesning. kommer søren meg aldri i gang med dagen og pang så er det kveld igjen. jaja. men nå er det kveld igjen. så jeg skal høre litt på "Klar en Klassiker" (obli søndagskveld) og se hva de egentlig spilte forrige gang. jeg får det ikke til hver gang, det må jeg innrømme. hihi.


hits