Where are all these people coming from? Where do all these accidents belong?

?Alle disse menneskene.
De er overalt. På gatene, i parkene, i butikkene, i skyskraperne. Hva driver de med?
Det er umulig å se på dem hva de driver med.
Jeg antar at de forsøker å få ting til å gå rundt. Akkurat som vi gjør i Norge og alle andre plasser. De forsøker å få det hele til å fungere. Jeg ser dem mens de er på vei fra et sted til et annet, revet ut av sin sammenheng. De er på vet til et annet sted for å få ting til å fungere der. Ting må fungere overalt, og på mange plan. Det må fungere personlig, og med familien, på jobben og med vennene, i lokalsamfunnet og naturligvis globalt.
Det er ikke få ting som skal klaffe.
(?) Jeg lurer på om alt dette noen sinne kommer til å klaffe for meg.
Kommer jeg til å klare det?
Jeg tror ikke jeg er annerledes enn andre. Jeg har de sammen drømmene. Jeg vil ha en familie. Jeg vil ha hus. Bil. Hvorfor skulle jeg ikke ville det? Alle vil jo det.
Og når jeg har fått det, vil jeg at alt skal fungere.
Jeg kjenner at jeg blir glad i alle disse menneskene. Jeg forstår dem. Det er klart de må gå over her på gaten, de må til andre steder. Ting må fungere overalt.
Vi er sammen om dette, tenker jeg. Stå på.
Det kommer til å gå bra.?


Erlend Loe er ikke akkurat dum. Jeg liker han så godt. Han er så super. Også så naiv. Tror vi tenker litt likt egentlig. Fikk boka av Cecilie til jul. Leste den ut veldig fort. Ellers til jul fikk jeg bl.a. en gullfisk. Jeg fikk an av min gode buddy og hennes guttevenn. Jeg ble kjempeglad. Den heter Viggo og er veldig fin og veldig lat. Akkurat som meg. Han er og litt ensom. Han spiser masse. Han liker å danse til Smiths og Hives. Han danser helt saiko, men danse, det kan han. Jeg tror jeg har funnet min soulmate. Det e det så e så sykt. I dag skal jeg kjøpe en kamerat til han. Utvide økosystemet en lille smule.

Juleferien har bare forsvunnet fra meg. Jeg liker å legge meg om kvelden, og tenke fornøyd med meg selv: ?i dag har jeg virkelig utrettet noe stort.? Det er ikke så ofte jeg kan tenke det, egentlig. Men spesielt ikke nå i jula. Kanskje jeg har gledet noen med julepresanger, men jeg har likevel ikke utrettet noe særlig føler jeg. Jeg har: spist, mata Viggo, sove, sett filmer og en film og så sett litt på tv og litt dvd og en film igjen. Og vært i familieselskap vel å merke. Utretta ikke noe der heller. Fikk mere mat i magen, og lot alle få rede på at jeg ikke er russ helt ennå so to speak. Lest har jeg gjort og. Ikke i juleselskapet asså. Bra bokjul I?d say.

I dag skal jeg og Marit gå å kjøpe ting for gavekortet jeg fikk av henne til jul. Kaffikopper. Jeg ønsker meg noen fine og litt små, men ikke så små som espressokopper vel å merke. Nåken med litt stil øve. Ikke det at ikke espressokopper har stil. De er for små for en som ikke har espressomaskin.

Jeg vil/syns at alle skal gi jaffal halvparten av planlagte fyrverkeriutgifter til hjelpeorganisasjoner som hjelper sørøst-Asia. Jeg orker ikke tanken på at vi skal smelle millioner av kroner rett opp i lufta mens små barn fortsatt går rundt og leiter etter foreldrene sine. Tenk litt over det. Det er ganske ekkelt really. Fy søren. 44.000 siste nytt. Det er Haugesunds befolkning + 1/3 av det igjen + ennå litt til. tror jeg? det handler om resspekt, ikke sant.

Når jeg skriver ordet saiko i Word, kommer det seff en rød snirklestrek under. Når jeg høyreklikker på ordet for å se om maskinen har et bedre forslag, kommer det opp skia. Jeg krever ny rettskrivningsreform. På høy tid.Scenario fra Empire State Building:
?Jeg finner en telefon og sjekker at min bror ikke ser meg. Når slår jeg nummeret til mynttelefonen i første etasje. Det ringer. Når noen svarer, planlegger jeg å spørre om han eller hun er klar over at tiden går litt raskere her oppe hos meg enn den gjøre nede hos dem.
Det ringer og ringer. Lenge.
Ingen svarer.
Det er forbannet ergerlig.
Jeg lar det ringe en gang til.
Nå er det en mann som tar røret.
Hello? sier han.
Hello, I?m calling form the top of the building, sier jeg.
Yes? sier mannen.
Are you aware that the time runs slightly faster at the top than it does at the bottom of this builiding? spør jeg.
No, sier mannen.
Well, it does, sier jeg.
All right, sier mannen,
Are you impressed? spør jeg.
Not really, sier han.
But that means that time doesn?t exist, sier jeg.
Oh yeah? sier mannen.
So what do you think? spør jeg.
I couldn?t care less, sier mannen og legger på røret.
Tosk.?

LIFE IS SO WORTHWHILE

det syns nå jeg.

i dag er det bittelille julaften. allerede. saikomeiniæk. jeg har kjøpt nesten alle gavene. jeg er fornøyd med de jeg har kjøpt, det må jeg si. håper folk blir glade for de. men noen har stjelt gaven min til kine! jeg hadde den med til katrine da vi var hos hu i går kveld, og når vi skulle gå, så var den liksom ingensteder... græli sjibt. er ikke helt ferdig med cecilie sin, og så må jeg gjerne ha en liten ting til øystein og siden han har kjøpt til meg. men nå har jeg ikke så mange penger igjen å kjøpe for da... jeje.

jeg har ikke vært med på å bake pepperkaker eller lage karameller i år. tu bæd aid sei. og jeg har skikkelig fått øynene opp for pepperkaker; jeg har nemlig aldri helt vært så overbegeistra for julekaker. men pepperkaker; det er godt det!

ingvild og marit er hjemme nå. de bare er her og er fine og koselige og morsomme og sprer glede og latter hvorhen de går (i li og fjell). himla greit å ha de hjemme. julestjerna er på plass, og karamellene er bokstavelig talt i boks. høhøhø. men jeg syns det er tu bæd når de maser om at jeg må skrive blogg, nå som de er hjemme. hva er dette for en verden og utvikling, spør jeg meg selv da. seriøst!?

jeg er sulten. håper det e rmat snart. men jeg liker bedre å være litt sulten enn å være stappmett. fy søren så rart det går an å tenke. you know, people are starving in Sudan! (read in Welsh, comme Spikey)


Love is the place where I come from.

Only one hour of me and you

fy farao för en merklit da'! oh don't ask why, oh don't ask why...

igår kom marit hjem! hipp hurra og hurra meg rundt. marit olsen og siri-piri syntes vi var så veldig like. da sa jonas "jess! det va det eg sa!!" og så på meg med et slags triumferende blikk og hadde det så gøy. kjekt for han det...

idag har jeg og helene øvd til satslæreprøve. det er ikke så gøy alltid. jaffal når den som forklarer (her : meg) ikke skjønner det sjøl. da ligger vi tynt an. så blir jeg så opphengt i den akkorden jeg ikke får til at jeg ikke vil gå videre før jeg finner utav det. helene blir hissig da. jeg ti ganger mere. da sier det aoe.

på fredag er det ball. jeg har minimalt lyst til å gå. men jeg bør vel det siden jeg har billett og siden alle andre skal der. det blir jo sikkert kjekt da... men akkurat nå er det det siste jeg kunne tenkt meg å gjøre rett etter at vi har fått juleferie. og hvis ikke tor kan komme i helga, vet jeg ikke hvor jeg skal gjøre av meg eller hva søren jeg skal gjøre. orker ikke tenke på det. han kommer nok.
 
jeg gleder meg noe enormt til jul. det er bare en uke til. i morgen får vi juleferie, nesten; det er bare avslutning og kos på fredagen. fy søren så deilig det skal bli. 

marit er så festlig. nå sitter hun oppe og syr/dekorerer en lommebok. hun er så kreativ. og flink til å danse til polyfoniske ringetoner.

gleder meg til Ashmolia inntar by:larm.
 


...and then the trucks came over the hill...

det er sjunde desembeeeeeeer i dag! idag er det sjuende desember. alle nissunger må opp å stå ut å gå; det er sjunde desember i dag!

jeg har ikke sett på blåfjell en eneste gang i år. bortsett fra en liten scene med bygdefolket, der kåre og de to ungene sitter og spiller piano. "kåræ...?" han gutten er så teit. jeg og helene ler sånn av an.
vi liker å le av tåpelige folk. vi gjør det temmlig ofte.

idag og igår har jeg vært på dramaforestillinger på skolen. astrid lindgren/torbjørn egner med 1m og 1d. det var festlig. de er så skjønne. dansejentene sine var ganske kjedelige... mikkel rev alias mathias klarte å skremme en unge så masse at han begynte å hylgrine, og det skapte en slags dominoeffekt, så snart grein og sutra alle ungene i salen. det var morsomt. det gikk ikke an å høre hva de på scenen sa. 

ellers da...? skjer det mye? njai. ikke stort. har ikke gjort noe særlig i helga. eller jo; vi har spredd julestemning på amanda storsentårr. (den enkleste vei til det meste). det var veldig festlig asså! det aller morsomste var når vi stod inni heisen og sang for de heisende/reisende. noen fikk sjokk og bækka unna, andre stod og smilte litt sjenert, noen bare lo, og noen snudde ryggen til. det må ha sett morsomt ut fra utsida, siden det var en glassheis. opp og ned opp og ned med heisen full av nisser. hehe.

jeg hater kjedelige blogginnlegg. I believe this was... indeed. jeg vil opp og se en kjekk film. vi har jo så sinnsjukt masse å velge mellom. tror jeg sparer little women til marit kommer hjem. den må ikke bli spilt for mange ganger, da slites den bare. dvd sa du? hånei ikke her i (preste)gården.

vi har en saikomeiniæk som bor på taket skal jeg si hva han gjør? han kaster digre takstein ner når vi minst kan ane det. hvis den lander i hodet, kan en bli drept. 'kje tvil.  welcome to the haunted
house.
hits