I'm dreaming of a white christmas


                                        

første søndag i advent aujourd'hui. når mamma og pappa kommer hjem fra kirka, skal jeg si "godt nytt år" til de, for å vise at jeg følger med. da blir de nok veldig stolte av meg! hehe. vi har pynta til advent  i stua. og jeg brukte halve lørdagen min på å rydde på og ved pianoet. så masse noter som har samla seg der opp igjennom årene!

men hvert år, i anledning adventspynting, blir det alltid litt diskusjon i prestegården. for alle hus pleier jo (jaffal de aller fleste) å ha adventstjerne som henger i vinduet. vi har en veldig fin en, som ikke så mangen har lik. den pleier vi å henge der i tv-stua liksom. så for et par år siden fikk vi en ny en, ganske fin den og. den pleier å henge i det store vinduet der med trappene. men problemet er at pappa er teolog. dvs at han har en del peiling på jul og jesus og sånn. og han mener at det er historisk, faktisk, astronomisk, teologisk og biologisk helt feil å henge opp en adventstjerne en hel måned før jul. selve julestjerna viste seg jo ikke før julekvelden, og det er liksom betlehem og julaften og stallen og de vise mennene som adventstjerna skal symbolisere. (sikkert noe mer også, men...). så da vil ikke pappa henge den opp før lille julaften. og ordet adventstjerne er bare oppdikta mener han. han blir alltid litt hetsa pga det. ingvild pleier å ta affære når hun kommer hjem. det er morsomt. så går sikkert pappa og tar an ner igjen om natta og sånn... hehe. så har me det gåaness då vettu. jeg tror jeg skal forske litt på dette, og finne fakta som tillater oss å henge opp stjerna når det er advent. og skrive bok om det. dra på ferie med masse kule folk og gå rundt å forske litt. som erlend loe. "om formiddagen var jeg ute og forsket." bare sånn generelt, liksom.

nå kom pappa inn her. han lurte på om det var innbrudd siden den stygge prestefiguren hans av gips med vinger lå på gulvet. well I don' know! så sa jeg godt nytt år til han. så sa han iligemåde, og tok meg i hånda og sa "du huska det asså?" seff huska jeg det. og så spurte jeg om julestjernediskusjonen pågikk ennå, og eventuelt hva stillingen var og om jeg kunne få lov å komme med innlegg når det passte seg. han sa at den blir nok ikke hengt opp før til jul, og at diskusjonen ble avsluttet i går. og jeg sa at ingvild sikkert ordner det når hu kommer hjem. han nikka. og han sa at de hadde inngått et kompromiss. men mamma hadde ikke hørt noe om noe kompromiss. pappa sa at kompromisset var at vi skulle få sette opp adventstaken i vinduet. mamma sa at det var et tåpelig kompromiss, for det hadde aldri vært en del av diskusjonen. pappa sa jejeje whatever og gjorde sånn cool håndbevegelse. eventuelt ikke.

en aen saiko del av vår advent, er at vi skal faste. litt jaffal, i så stor grad det er mulig. for det er gammel tradisjon. idag skal vi ha biff til middag. vet ikke hvorvidt fastebegrepet har trådd i kraft ennå. kanskje de har glemt det ut? jeg akter ikke å minne de på det for å si det sånn. 

idag hadde jeg den heldige pianoøvingen. på fredag hadde jeg en uheldig. det går så masse på dagsformen og en del på flaks og, faktisk. jeg øvde sammenhengende i en time. det er ikke ofte, astrid tror sikkert jeg øver kjempemasse. hu insinuerer det jaffal hele tiden. "...ja du som er så flink til øve, kristin..." to dager igjen! det skal nok gå bra. håper jeg. du må bare komme å se på.

kolbein falkeid er morsom. vet ikke om dere så det i avisa på fredag, men det stod jaffal sånn ønskeliste hva kjente folk på haugalandet ønska seg til jul. falkeid sa "sånne underbukser som ligner på shorts. som ikke er sånn stramme."

kanskje jeg skal få unna litt satslære så jeg slepper å gjøre hele oppgaven i morgen.

adverticement: one glove belonging to mister M. Wilson....(leses med klesklype på nesa)
adverticement: til alle som har litt samme gode filmsmak og estetiske sans som meg, og som elsker/lengter etter paris: Le fabuleux destin d'Amélie Poulin går på nrk i kveld. så an nettopp da men... jaja.


Going for laughter

nå er det helg! hipphipphurra. no further plans.

har ligget lenge i badekaret nå. med talgelys og aromaterapi og hele greia. slappa deilig av.
når jeg kom hjem fra skolen idag, tok jeg mot til meg og ringte til haugesunds avis. for jeg trodde jeg hadde fått for lite i lønn. så har jeg aldri helt turt å si fra... men idag så ringte jeg alså. så fant vi ut av at jeg hadde ikke fått betalt for ei hel uke i juni. wohoo tenkte jeg, det er jo ikke lite penger heller, det. men så ringte dama igjen og sa at det stemte ikke allikevel. piss asså. jeg som har gått å trodd det så lenge! jeg trodde ikke jeg hadde fått noe for juni, jeg. men det hadde jeg asså. selv om det stod for perioden første juli til første august. jeje. og så var det litt flaut å ringe og. jeg hater sånn. skjønner ikke hvordan jeg turde å ha en jobb som innebar å snakke i telefon om sånne pengeting og regninger og andre voksenting som jeg egentlig ikke har greie på i det hele tatt. jeg var jo ikke akkurat alltid like flink da... så spurte hu om jeg ville jobbe der et par kvelder etter jul. telefonsalg. det hørtes alldeles grusomt ut. men jeg trenger jo pengene og sånn. men kanskje jeg har det for travelt.

jeg spiste deilig kake hos lene og tor igår. "je men det ær nesten litt grimt at do ældri får treffe børnerne me'r. do må maiet gærne kåme igen en æen dæ' så do får treffe dem. de ær alså så smogge! hvordæn går det med dai? do ser maiet bra od suns jai. tosen tæk for at do kunde kåme. kom vel jem!"
de har et nydelig flügel som står i stuen. det er så gammelt at det går ikke an å spille på det. det står der bare for pynt. en gang ødela jeg en tangent der, jeg brakk liksom av det tynne hvite belegget som er oppå, sånn at det bare blei treet igjen. jeg la den pent på plass. måske det bæ'e ær nogle av børnerne som har gjort det, tror do ig'?

nå må jeg gå. jeg vet ikke hvor. vet bare at jeg må. helene syns jeg er vemmelig og litt dust. men vi koser oss med home&away så ofte som vi kan.

erlend loe er kongen over andre. ingen over, ingen ved siden av. kjekt for han, det.

Was it all planned in advance?

slap-off. se tv. les god bok. drikk kaffe av et pent kaffeservise. spill piano. pavane. nocturne. pianotentamen. tirsdag. marit og ingvild og tor: dere må alle komme å høre på. jeg slapper av idag, jeg. bør jeg øve mere? neïda. går fint, det. ikveld skal jeg sitte barnevakt hos verdens vakreste dame. har jeg et idol/ideal, så må det være lene rudbæk romseland. hun er så nydelig, med så fint språk (dænsk), utrolig fint hus, deilige unger, cool stil, operasangerinne, kan sikkert flytende fransk, rik, festlig, morsom, koselig. jeg skal bli sånn. hehe. jeg skylder de en barnevakt så hvorfor ikke ikveld? "je, men det lyder dæh daili! skæ vi si klågen ådde dæ? je, men det glæer jai mai til. fint! vi ses! hade - haj."dansk er så cool. før så hata jeg det, syns det var uforståelig og stygt og minte meg om røde pølser og flatt, kjedelig landskap. nå minner det meg om coole danske skuespillere og lene. ja.

gidder ikke skrive om skole i dette innlegg. jeg vil da ikke ha et så kjedelig innlegg. (pianopreik regnes ikke med her).

igår var jeg og cecilie på byen. jeg kjøpte meg bukse og gensi. etterpå gikk vi på samson og bad om ekstra mye melkeskum. beste på lenge. endelig fikk vi et etterlengta kafébesøk sammen. det var veldig koselig. etterpå gikk vi på keystone. gidda tapa seg sånn. (keystone asså, ikke cecilie og meg.)

planer for helga: bursdagsfest hos kine/øystein på fredagen. kjøpe presang først. hva kjøper jeg da mon tro...? på lørdagen skal jeg sove og sove. selv om mamma begynner å mase om å dra til new york. jeg hater det uttrykket der. heller si jet lag. det låter så sinnsykt tøft. før, når jeg ikke visste hva det betydde, var jeg bombesikker om at uttrykket var henta fra en actionfilm. det høres jo sånn ut. "oh my god, we have a jet lag!" på lørdag skal jeg i bursdag til linn-pinn-sukkerspinn.

jeg savner å være liten pike. da hadde jeg det sånn:bamsen jeg holder, heter Lise. hun ser egentlig ganske hemma ut. men jeg elsket henne. marit har fin sånn treningsdress på seg. hun leser fra Lotta i bråkmakergata. helene er bare søt. sjekk hårfrisyrene. tror jeg har hatt det sånn stort sett hele livet. bildet er tatt på gullingen, der vi pleide å dra i vinterferien. der huska helene seg alltid. det var der jeg fikk mitt skigjennombrudd: jeg fant ut at det faktisk gikk an å gli bortover på skiene, istedenfor å bare gå med en lang forlengelse av foten festa fast så det bare blir vanskeligere å gå. det var derfor pappa klarte å gå så fort, fordi han glei bortover. vi måtte alltid gå over isen på et vann der. det var skummelt, jeg tror aldri jeg sa til noen hvor redd jeg var...
mens dette bildet er tatt i hagen til farmor. vi har fortsatt de samme frisyrene... kvaliteten på bildet er ikke helt på topp. men se så søte vi var da!
denne ettermiddagen husker jeg faktisk, vet ikke hvorfor. jeg bare husker at vi hadde vært på besøk hos tante anne helene og onkel bjørn steinar i grinde. da vi kom hjem, var vi utrolig fjollete. marit og helene og ingvild: høy babyhåndfaktor, I'd say!


Vond dag

"when you're young, everything's easy..." for en gangs skyld, kjære thomas: hold kjeften din.

hatt en alldeles grusom dag. eller, nå må jeg ikke ta for hardt i her. skolen var jo ikke alldeles grusom. heller litt morsom. hetsa steinar i koret idag. håjåjåj. det bare glapp ut av meg. pardon.

og hele klassen gikk litt inn for å skippe de to siste timene idag. jeg tenkte at hvis alle gjør det, så gjør det ikke noe om jeg gjør det, så kan vi få øvd på muo istedet for (stor prøve på onsdag). så vi satt oss inne på datarommet, med bare pittelitt dårlig samvittighet for onkel ivar som egentlig bare er snill. men så kom karina inn litt forfjamsa og sa at ivar hadde vært nede på LA og henta inn skulkerene han fant i gangen. han så jo ikke oss siden vi satt inne på datarommet, sikra bak kodelås og greier. men vi gikk nå opp da. og vi sa at

- ivar, vi er veldig lei oss men vi måtte prioritere muo akkurat nå denna timen.
- men dere kunne jo spurt om dere kunne fått gå ned å øve til den derre...hva var det du sa? mio? mua? jaja hva det nå var....
- men da hadde vi garantert ikke fått lov.
- det er jo sant...
så jeg angrer ikke akkurat. line og katarina oppførte seg helt idiotisk i timen idag. at det går an å være så barnslig, sier nå bare jeg. da sier kanskje du at det er barnslig å tenke som jeg gjør, med å "skulke" siden alle andre gjør det. da vil jeg forsvare meg med å si at jeg syns det var litt voksent og. for det var ikke skulking som i å gå hjem, gå på kiwi, gå å røyke eller noe sånn. det var for å jobbe med noe som trengtes. prioritere, kalles det. velge noe framfor noe aent. resten av timen så vi film. seriøst, da kunne vi jaffal jobba videre med muo, og kanskje lært noe den timen.

lenge siden jeg har prata ordentlig med cecilie. vi planla liksom forrige uke at vi måtte gå på samson en dag, det var liksom så lenge siden vi to hadde vært sammen. det ble aldri noe av, for begge hadde det så travelt. så idag gikk vi sammen hjem fra skolen, og fikk prata skikkelig om ting som trengtes å prates om. dette resulterte i at jeg kom for seint til middagen. oh my goodness. mamma og pappa syns det er så trist når vi ikke får spist sammen hver dag. greit at de syns det. men de trenger ikke å kjefte. de sier de skjønner at vi har det travelt på skolen og må være lenge igjen og sånn. men jeg tror ikke de skjønner det helt egentlig. de dagene vi ikke trenger å være igjen, må vi komme rett hjem til middag mener de. så legger de ut om hvordan samfunnet har utvikla seg. så legger jeg ut om hvordan livet mitt har utvikla seg. så sier de hvordan de vil ha det. så sier jeg hvordan jeg vil ha det. med andre ord: jeg argumenter mot det de sier. slik som enhver diskusjon/krangel utarter seg. er det ikke vanlig å liksom være uenig når en krangler? definér diskusjon! det går ikke akkurat ut på at den ene parten skal si noe, så skal den andre si "gu, jeg er så enig!" gjør det vel? men i og med at jeg argumenterer for meg, syns de jeg er sta og umulig og dum. særlig pappa, han syns jeg er über-sta. jeg er vel ikke mer sta enn han selv om jeg står på mitt? han står jo på sitt! jeg forstår jo deres meninger, men at det alltid ikke er like lett å gjennomføre det sånn som de vil ha det, det forstår de ikke. jeg vet jeg skuffa mamma big-time idag med det jeg sa. men jeg mente det og. at middager hjemme ikke alltid er min første prioritet. snakke med venner jeg ikke har snakkt med på en stund syns jeg er hakket viktigere. øve på pianotentamenstykkene mine på et godt flygel er viktigere. jobbe sammen med folk fra klassen i f.eks. muo er viktigere. og med dette mener jeg ikke "viktigere enn familien", men akkurat det å komme hjem til middag hver eneste dag jeg ikke har fastlagt/planlagt/sagt fra om at jeg må være lengre. og når jeg har sånn være-sint-og-sur-dag, så tenker jeg mer på hvor masse jeg savner tor, og da blir alt så mange ganger verre.

*cramps...!*

det er et par personer jeg kunne tenkt meg å skjelle ut. uansett, jeg håper det blir med tanken. ellers så blir det bare kjip stemning.

nok for idag. j'espère. jeg må lese mere muo. (skal begynne å si "musikkhistorie" så andre folk forstår hva det dreier seg om).


haiko-saiko

Her kommer to småsaiko bilder.

Dette er min tvilling. hun er søt og aner fred og ingen fare. det hun ikke vet, er at jeg har en litt saiko kjæreste som liker å fåkke opp bilder. resultatet av dette ble da slik. min tvilling skreik høyt da hun så bildet. jeg bare lo og lo. tatt på hyttetur hos kine nå i høst. introducing:
det andre bildet er fra paris. den andre dagen vi var der. vi satt på en restaurant og spiste pizza. tror det var meg og line og karina som var sammen da. cecilie og noen andre satt inne for det var ikke plass ute. stedet var like ved place saint michel, ikke langt fra latinerkvarteret. plustelig kom det en god gjeng på rulleskøyter. kult det, tenkte vi. og spiste videre. det så festlig ut å kjøre gjennom paris på rulleskøyter. litt farlig og kanskje. men etter disse få, kom det en gjeng til. og en til. og en til, og nå hang gjengene sammen så alle kjørte i en eneste stor gjeng. og det varte og varte og de kjørte og kjørte. (jeg liker stilen på mannen rett foran notre dame i grønn/beige shorts.) det var den dagen det var varmt, og vi hadde gått sterkt inn for å bestille maten vår på fransk. vi ble sinnsjukt skuffa når kelneren svarte på engelsk, og ikke forstod oss. så vi snakkte stygt om han på norsk mens han stod der og smilte så pent han kunne. vi drakk orangina. det er veldig godt, men flaskene er litt for små. her er jaffal stemninigsbilde:
No one's embraced this girl like you

and if the double-decker bus
crashes into us:
to die by your side would be
such a heavenly way to die.

søndag. ute er det snø. det snør ikke, men det er snø. det er 21. november which means: buddy har bursdag! 3x3 hurra! og alle hjerter gleder seg.

helg asså. hva har du gjort på da, spør du sikkert deg selv nå kan jeg tenke meg. ja jeg er vel nødt til å svare seg da. på fredagen var jeg litt på karmøy men der var det ikke noe stas. sang med kss. så vi bestemte oss for å lage kakao og være ute å ake eller noe sånn. men vi beholdt kakaoen, og dro heller hjem til cecilie og så "la vita e bella". bon giorno princepeza! (eller koss det nå skrives...) aril sovna, øystein syns han var ganske drit, kinekristincecilie syns fremdeles denna filmen er helt fantastisk. nå gikk det er rar mann forbi vinduet mitt her.... tji-hi! guri der gikk han forbi en gang til. fram og tilbake. jøss.

på lørdagen var vi på audition. det var veldig kjekt syns jeg. vi øvde på sanger, og anna og jeg øvde på vårt. larsi is in heaven...!

etter det så gikk jeg hjem. snakkte med tor. vi diskuterte heftig om alt mulig. løye det. så gikk/sprang jeg ned til kinoen og møtte kine og øystein der. vi så bridget jones. jeg digger den første. men den andre vake nåke goe. dårlig handling. den første er jo så genial fordi an bygger på pride&prejudice. derfor var den veldig god. men hva skulle liksom denna filmen bygga på da? sense&sensibilìty? emma? well I don't think so! så derfor va an litt drit. an e uansett bedre enn zombiefilmer, uansett hvor godt lagt de liksom skal være. morsomt når de sloss til the darkness. guitar! å marit nå savna jeg deg, akkurat når jeg sa "guitar" her. herk asså. coming home! maeve binchy/rosamunde pilcher på hylla uti gangen/nede i kjellerstua. hihi. intern? meg? sluttåtull!! (uti gangen er det nok frostrøyk nå by the way. kjellerstua har jeg ikke sjekka ut ennå.) når jeg kom hjem fra kino så spiste jeg pizza og satt meg ned til å se nattkino for jeg var så våken så fant jeg ikke på noe å gjøre. filmen var ganske drit. så gikk jeg og la meg. almost freezed myself to death.

idag er det audition igjen. det blir sikkert kjekt idag og. håppas det. nå må jeg gå å gjøre ferdig noe + ta oppvasken. føkketiføkk.

jøss nå kom cecilie forbi vinduet mitt. alt eg får med meg asså!

these days have been good for me too.

Seems my weakness will become my final state

My good friend tells me to be wise
I say "why bother" you know
it makes noe difference to my friend
to him they´re all in disguise
and their disguises look so good
I can not tell what´s right or wrong

this life is just for living
I can´t tell you what it´ll bring
there are good times
ther are bad times
there are reasons why we cling to what we want to be
what we want to see

oh, susanna!!! why don´t you sing for me?

nå er jeg på skolen. har ensemble nå, men akkurat nå har jeg ingen å øve med, så da er det jo ingen vitsi. det hadde jo ikke akkurat vært skadelig med litt egenøving seff. bare litt. alltid litt. du kan jo tross alt få sjokkskader om laila popper inn på rommet ditt for å spør etter ine. traumatisk opplevelse #1.

anna har blitt omvendt. hun digger messing plutselig. jeg skjems.

vi hadde diskusjon idag. om det snør eller ikke snør. for å si det sånn, så tok sykle-til-skolen-sesongen min brått slutt idag tidlig. klink is partout. men idag påsto de asså at det snødde. jeg sa jo seff til tony: "tony! si det er sant! si det! la meg høre deg si det!", men det gjorde altså ikke det. det la seg ikke, og fnuggene var ikke like tjukke som snø, men mer vasne. likevel påsto de at ja, dette er snø. skulle gjerne vært det men; det er nok bare slaps slash sludd foreløbig.

jaja idag blir det norksstil for alle penga. jeg kjører novelle for en gangs skyld. festlig det.

leste forrresten ut "maskeblomstfamilien" av lars saabye christensen igår natt. den va jättegod. fy søren så masse bra jeg har lest i det siste. jeg skal skrive en bok en vakker dag. barnebok eller voksenbok, samma kan det værr. marit skal illustrere an har jeg tenkt. jeg må bare spør hu først.

life here is gold.

The weight of my words - you can't feel it anymore

- Jeg har i grunnen aldri likt deg, Arne, sier Wenche Foss (86).
- Du er så flott, sier Arne Næss (92).
- Flott? Jeg prøver å jåle meg litt til, men du skulle sett meg når jeg står opp om morgenen. Jeg ser ikke ut.
- Jeg får se på det, da.
- Nei, skal du opp i sengen min også, nå, da?The following takes place between nine pm and ten pm.


Har alså vært i Stavanger i helga. første gang jeg har vært der og ikke hatt det gøy. men gidder ikke skrive så masse om det her egentlig. den supre slutten av helga veide opp for den kjipe begynnelsen. så da kan vi heller skrive/lese om det kjekke som var følgende:

- tor in da house
- thomas dybdahl in da club
(begge punkter i en herlig kombinasjon)

Astrid syns at tor var en riktig så søt gutt. fulle dama på byen sa "så shekke gutthh du hhhar han mhå du hhhhållah påh". harkje tenkt no aent for å sei det sånn. that great october sound (the band) var veldig bra på scenen. de hadde spaisa opp 'stay home with me' så den ble hardere. different, yet approved. men han begynte første vers lyst, noe jeg og helene forholdt oss temmelig skeptiske til. han skal jo komme inn med den fine mørke stemmen i starten der liksom hvis du meina ka eg forstår. høy allsangfaktor på 'honey'. deilig å stå å synge den høythøyt sammen med alle + dybdahl. cecilie sin lillesøster kubba plekteret hans da det datt ned på golvet, for hu stod ca foran. hu har sikkert gjømt det under hodeputa, mens cecilie lurer på hva søren den lille tingen er for noe. in short: a night to remember.

idag har vi bare slappta. helga var exhausting egentlig. max kons hele tiden tar på. vi har sett amelie og spist sjokoladepudding og lasagne. tor likte den godt. syns den var annerledes, som han så fint sa det.

hater å gå aleine hjem fra flotmyr søndags kveld. etter å ha tatt farvel. (hørtes himla blærete ut det her, men det rimte og klang så fint atte). fikk nydelige pærleøredobba av tor til bursdagen. alldeles skjønne.

ny uke. ny mandag morgen. nye muligheter. (blærk) ny ny ny ny nynorskstil å skrive.
assossiasjon her og nå: p-p-p-p-p-p-pæreis. p-p-p-p-p-p-p-p-peppes pizza. husker dere den sangen? den finnes på en av ingvilds utallige sommermusikkdiversekassett; denne fra kanskje 1993, muligens også ennå et par år seinere. noen som husker hvem som sang an forresten?

fikk meld fra tor om at han satt på bussen og kjeda seg. jeg skreiv tilbake. jeg har ikke fått svar ennå. jeg finner tre forskellige årsaker til det.

1. han har ikke oppdaget meldingen min ennå.
2. han var for opptatt med å pusle puslespill så han gadd ikke svare.
3. han tok opp mobilen. leste meldingen. trykkte på "svar". men før han kom så langt, kom passasjeren ved siden av han på ferja og sa "haj do blir med maj". tor lystra, han, og ble med den pene mannen inn i kiosken. her satt kassadama og sa "vi tar han med i bilen vår som står på land, vi", mens hu sikta på han med en pikstol. så ble han med. hva aent skulle han gjøre liksom? etter at han var blitt nødt til å medvirke i tre bankran i Zürich og et biltyveri i Ankara, ble han frakta til iran, der han ble boende som muslimsk sauebonde med en hatt som var forma som en tevarmer. (I'm a little teapot, short and stout)
noen andre som blir påvirka av amelie/shooting fish -tankegang eller? ikke det nai.


ivar, om du leser bloggen min ennå...?

I'd rather dance with you.

Den amerikanske julenissen virker faktisk litt pedofil.Sinnsjuke konserten igår kveld. Tre komma fem ord pour vous: Indian music. Breathtaking. Astonishment. Tenk at noen er så kreative. Det gleder mitt musikerhjerte. høh høh høh. Bare bra at erling gikk glipp av det, for han klarer alltid å ødelegge vår glede etter en utrolig konsert ved å si et eller annet overlegent babbel vi ikke skjønner noenting av, som på lørdan: "det mangla litt perkusjon på toppen der, på tolven og åtten så på tolven igjen hvis dåkkår skjønne ka eg meine."  *apalled by message; answers*: "ja helt enig erling. apsolutt. ikkje rom for tvil. dårr ekje plass te det. ha en fin kveld videre. 1 2 3 schpring!" jejeje.

jeg og pappa asså! føler jeg har hatt så sinnsyke intellektuelle (combien de L d'ici...?) samtaler med den karen der i det siste. idag igjen. diskuterte litteratur, erlend loe (gjengangar), et dukkehjem, bongo (elgen i loes nye bok). hvem vi ville vært på BBQ-party med av bush eller kerry. og evolusjonsteori. og kommunikasjonsteori. og kristendom. og eplekake. og vi fikk latterkrampe, esemblert av mamma, av hu schtøgge trimdama utenpå gymboka mi. hu ser for jævli ut. og hva har en liten prøve i et lite fag å si? ikke avgangsfag. ikke sommerkarakter. ikke avgangsfag ikke avgangsfag. yet. satslære is. jeg og steinar har en rusfri diil om at jeg må gjøre det bedre på neste prøve. jejeje. får nå se på det.

Eisteddford blei max hetsa av misda fisha idag. aoe. det skake være lett. nå gir sikkert nick opp og.
jeg skriver sinnsykt internt her. du ska vær god for å skjønne det hele. skaatan er enormt interne by nature and by heart. av og til for mye I'd say.

gammel dansk skrivemåte: Schaathan. Are you shocked? kanskje jeg skal bytte. det er sikkert max lovlig. men folk kommer til å få seriøse lese- og skrivevansker hvis jeg gjennomfører det. jeg lar det bli med tanken.

mamma har bestemt seg for å se dokumentar på TvNorge idag. det lover ikke bra.


1 ubesvart anrop

og denne gangen var det ikke fra sparebanken på Klepp, hånei da må du nok tro om igjen.

hadde en utrolig koselig kveld i går. først gikk jeg og kine og øystein på konsert. susanna and the magical orchestra. vi var skuffet over at det ikke var noen andre fra musikklinja der. min gamle engelsklærer lurte på om jeg var voksen nok til å gå på jazzkonsert. hu syntes konserten ble kjedelig og lite variert. jeg syns det var en helt utrolig fin opplevelse! helt fantastisk bra konsert! de som ikke var der, gikk glipp av noe stort ass. erling syns det mangla perkusjon. aldri fornøyd den karen der visst. både når det gjelder det ene og det andre.

etterpå gikk vi og spiste pizza. det og veldig koselig. etterpå det igjen gikk vi på kino. jeg ville først se monstertorsdag, men kine og øystein overtalte meg til å bli med på japansk grøsser istedenfor. jeg ble med hvis de lovte å følte meg til døra. "you've got my word", sa de, så gikk vi. angrer ikke, for å si det sånn. filmen het "1 ubesvart anrop". undertittelen var noe sånn som "tør du ta mobilen neste gang det ringer?" fra første stund var det helt sinnsyk stemning i salen. og filmen var bra helt til vi så en avhogd arm som lå å tasta nummeret til neste offer. ingen skjønte handlingen og slutten. men det var utrolig morsomt for det om. indescribable. slutten var helt absurd. egentlig hele filmen. disse japanerne asså! håjåjåj. filmen gikk en del slik:


Redd:
"Yanshits-an?"
Reddere: "Yanshits-an!!?"
Superredd, for nå er gjenferdet av moren rett foran henne, mens Yanshits-an er innesperret med gjenferdet av søstera+masse døde foster inne på et nedlagt sykehus: "YANSHITS-AN?"

Øystein skjønte ikke at Yanshits-an var navnet til han mannen, og hvorfor akkurat det ordet bare ble teksta med nettopp "Yanshits-an". Hahah.

Idag ble jeg vekka halv to. Heaven knows hvor lenge jeg hadde sove om helene ikke hadde komt opp. Senere i dag kommer mormor og morfar til kaffe på et slags familieselskap. så skal jeg på bugge wesseltoftkonsert etterpå. snakk om å være kulturell av seg. indisk jazz møter norsk elektronika. hørt noe sånnt? jøss, sier bare jeg. erling fikser rabatter. å så snill. kanskje vi elever skal starte et gjensidig aldri-fornøyd-med-noenting overfor erling, og få han til å få oss gratis inn på alle konserter. naivel da. nå skal jeg lese til gymprøve. härligt härligt!

Fate is the word I think of when I circle the block trying to figure out an ending to this chaos of just that: words.

Pappa - tror jeg - har fått litt sansen for O store Thomas Dybdahl. Riksmelankolikeren om du vil. Han klarer jaffal å skille hans musikk fra annet jeg hører på, og det er ikke dårlig bare det. Egentlig syns han det er veldig fint, og føler seg veldig kul når han kommenterer det jeg hører på. Idag satt han og leste en artikkel/intervju av vedkommende. I Vårt Land, under rubrikken "min tro". (Typisk Vårt Land-vinkling på å henge med i tida, og samtidig ha temaet inne på tro og tvil, til glede for kristennorge.). Jeg syns intervjuet var bra, han hadde gode sterke meninger om ting. Eks. "hvorfor ikke la forholdet til medmennesker styre hvordan en fører livet?" Good point, I'd say, mister. Han er ateist. Pappa sa på tull at da får jeg ikke høre på han mere. Siden han ikke tror på gud. Han synger til og med "God is dead" i den ene sangen sin, sa jeg. Huffameg sa pappa. Det blir ingen konsert på deg neste helg da i hvert fall. Det kan du bare glemme.(Fortsatt på tull). Jeg tror han syntes han sjøl var veldig morsom da han sa det. Det var egentlig ikke det, men jeg tror han trodde jeg syns det. Jeg sier bare: Gleder meg til konsert neste helg. Det blir så bra. Kanskje jeg til og med får mulighet til å kubbe plakat, som vanlig? Jeg og Aslaug måler voksenhet i hvorvidt man kommer inn på Flytten uten leg, under atten. Det er ikke så mange av dem i klassen. Men noen er det nok. (Dette gjelder ikke på en lørdag, da er de  strengere, bare så det er klart på forhånd!)

Sov lenge i dag. Til nesten halv ett. Da jeg kom hjem i går kveld, kanskje sånn halv tre, så hadde helene glømt å henge ut nøkkel. Da måtte jeg ringe på. Det gikk hardt ut over mamma. Dakkar. Har en slæp-åff-dag idag. Går bare og gruer meg til neste helg. Alle sier sånn: "Det blir jo sikkert kjempegøy det da!". Hører på de at de ikke mener det det spor. Ikke nødvendig å si sånn da. Det blir gjennomskua fra dag én uansett. I see right through you.

Skolen er slit for tida. Masse av alt. Det hoper seg opp, det kan du banne på. (Særlig Jonas, og inni kirka, og meget høyt! Läkerol. It makes people talk. Please don't feed him with that stuff!) Neste uke er det jaffal to prøver, så har vi fått en himla nynorskhjemmestil. Jeg spurte Tor (ikke han asså, men han) om hvorfor vi har flere hjemmestiler enn de andre klassene. Han overhørte spørsmålet mitt. Sikkert med vilje. Og hvorfor vi har like mange forbanna sidemålsstiler som hovedmål. Han ga bare et sånn diffust svart. Lærere har fått maks hets av meg og Aslaug denne uka. Folk blir sure på oss da, men gidder ikke ta del i diskusjonen selv. De gidder ikke. De kommer bare til oss etterpå og sier at våre meninger er teite og at vi er domme i hode. Kanskje lurt å argumentere litt, istedenfor å si "å du va dom i hode du" når diskusjonen er ferdig? Magne: "Norges fremtid!" Now where's the guts? Stand up for your rights! Det nytter ikke å komme å klage i ettertid, særlig ikke hvis vårt teite-hål-i-håve-dritt-møkka-saikomeiniæk-forslag slår igjennom. Da skal du søren meg ikke klage asså.

Hadde og elevsamtale med godeste Steinar Andsnes. Vi ble enige om at jeg skulle prøve å gjøre det bedre på neste satslæreprøve, dvs. på torsdag. Jeg føler jaffal at det går litt bedre når for tida, selv om vi har utvida horisonten litt mht. bassgang og vendinger. Hadde få feil (og "poeng") på forrige oppgave. Det var oppmuntrende, men det var kjedelig at nilsen ikke var der og delte den gode satslærestunden med meg. Så lenge den varte. Det var ikke så altfor lenge nai.

Ikveld blir det konsert. Og på søndag. Jazzhelg med rabatt er ikke til å forakte. Vi skal og han liten fæmligathering i morgen due to our congratulations upon the celebration upon our seventeenth year at this planet. Not bad, not bad. ("nice, firm bottocks" (notting hill)). 

Jeg vil ud at spadsere i det fine væderet. Nogle der vil følge med mig?

To my three beloved sisters, either home or away

Til Mary's boychild Jesus Christ:


                              audrey hepburn

                                    Audrey Hepburn Star Embrace
Til Ingvild Plingvill:            


Til Helene pene:


I love you all so dearly!

Tit er jeg glad, men vil god gjerne græde

eg tikje så, når eg sit hjå deg
som eg sat uti solskin bjarte
når eg og du må skiljast åt
då rivnar bå' hug og hjarta


nå har jeg musisert lenge oppe på kjøkken og stue. pappa syns jeg har fått en stor og flott stemme, sa han da jeg sang noe fra messias for han. spillte gjennom masse gamle stykker og følte jeg fikk det bra til, og tror jeg skriver pianologg fra denne timen og ikke den egneøvingstimen jeg hadde på fredag. den var full of crap. as always.

tor har vært i london i helga. han hadde masse morsomt å berette derfra i går kveld. koselig gutt asså! hihihi.

jeg leser til norskprøve imorgen. kort kapittel + bare entimesprøve + ikke avgangsfag = en viss slapphet i lesesyklusen min. satser på at jeg får sove godt i natt, at jeg klarer å huske jaffal litt, og at myten stemmer om at kaffe om morgenen skal være oppkvikkende til en viss grad. da går prøve i første time som smurt. jadda!

jeg vil ha svar fra: norli og karena. jeg sier ikke mer om den saken.

idag hadde vi det kjempemorsomt etter skolen. eriksen fikk realisert drømmen sin om "deilig er jorden" med litt andre akkorder. vi tok likså godt å arrangerte den for fire stemmer. det blei sinnsjukt. det var bare jeg som klarte å lese hvilke noter jeg hadde rabla ner. vi brukte to timer. men det låt bra. weardo? hånei, langtifra!

har en travel uke nå. hvis jeg vil kutte det ut litt og tenke på noe annet, så tenker jeg på:pp

I fred vil jeg legge meg ned og sove.

skal bare spise litt først.

hits