New glasses, Sister Frances?

Sånn da har jeg fåt brillene. Noe sikkert ingen har lagt merke til høh høh høh. Min nye look er kategorisert som intellectual/sofisticated. Titta själva:

mer briller

Hhihi, det ser ut som om jeg har følehorn!


Vil ni titta mere...?

briller

Lålålålålålålålålålålålålålålållålålålålålållålålålålålålålålålålålållålålålålålåå da veks ein fin liten blome på hovudet mitt! (Og brillene er ikke rød, som det kan se ut som her, men brune).


En helg nå i høst var vi på hytta til Øystein i Grindafjorden. Tor og jeg måtte ta buss hjem, og Øystein sjekka bussrutene. Det hølja ned, noe det på merkelig vis alltid gjør når jeg er der inne. Jaffal, det kom ingen buss på ei stund, og vi måtte ty til haiking etterhvert. Vi kom da også med ganske mange (forslag til) triks for å få biler til å stoppe for oss. (Vi har det med skitne triks asså...!) Jeg var godt på vei til å legge med ned midt i veien for å spille død, evt. å kle av meg og springe ut i veien. Men rett før vi kom så langt, stoppa noen for oss. Da hadde vi stått i jaffal tre kvarter, kanskje nærmere en time... Var frista til å ta opp soveposene for å holde varmen og gjøre det litt hjemmekoselig i busstoppet among artists and vagrants and cows and horses.haike

Tor har himli kul regnjakke som faren hadde når han var ung. Den kan pakkes sammen til et lite nøste så kan du pakke hele jakka sammen oppi lomma og bære hele merakkelset i en snor rundt halsen.


Og jeg har fått ny plakat til rommet. Den er veldig stor og henger over senga mi.
Td

Blei det ikkje nåke konsert te na, blei det nå jaffal en dugelig plakat på na. Nå henge an over håve på na å synge for na.


Og jeg skal bli nærmeste nabo til -hald dykk fast!- en gjeng med stuter. Det er helt sant! Langs Glimmerveien er det jorder med kuer. Kyr. I Glimmerveien skal vi bygge og bo. Skal stå ferdig til påske! As if...


Hvordan ser vi at noe er kunst...? Det har jeg gått og tenkt på en liten stund.

Det r s jag s jag sger det

Ja litt mas om nytt innlegg; jeg føler presset, må si det.

Har jo hatt høstferie. Det var stas. Første helga var Tor her, men han har ikke ferie, så jeg fikk ikke vært med han i selve høstferieuka, men jeg dro til Stavanger i helga. Da skulle vi liksom på Thomas Dybdahl & that great October sound på Folken. Kristin er jo ikke 18 ennå (sorry, tor, jeg bare hindrer deg i å gå på konserter hele tida!) men faren til Tor kunne kanskje være med som verge. Men så kunne ikke han likevel. Og vi kjente ingen andre ove 25 som skulle. Så vi tenkte at det ikke kom til å gå uansett, så vi tenkte at vi kunne gå på kino istedenfor den kvelden. Men da vi kom til kinoen, var billettene til den filmen utsolgt. Da hadde vi jaffal ingenting å tape på å gå til Folken bare for å prøve å komme inn jaffal. På veien la vi himli mange planer og strategier for hvordan dette kunne løses. F.eks. at jeg var døende, og at dette var den siste kvelden jeg hadde igjen å leve, og at mitt siste ønske var å gå på TGOS-konsert med kjæresten min; kan jeg vær så snill få komme inn? Men vi fant ut at å være ærlig er min beste egenskap, så det måtte jo funke uansett. Så da gikk vi bort til vakten.

Kristin (litt selvsikkert):
Hei!

Vakten (ung, kul, så himli koselig ut):
Hei!

Kristin (litt sjenert):
Du...?

Vakten (dødsnysgjerrig på hva jeg skal si):
Ja? Ke det?

Kristin (inderlig, med et lite smil og bedende, vakre øyne).
Det er bare litt over 2 uker!til jeg blir 18, og jeg har kommet helt fra Haugesund!for å gå på denna konserten og jeg har gleda meg sånn. Kan jeg vær så snill få lov å komme inn da?

Vakten (ser på meg med det triste, medlidende blikket):
Sorry asså, men du må nok ha med verge hvis du e onna ahtthen.

Kristin (oppgitt): Jeg hadde jo en men så kunne han ikke likevel!

Vakten (syns kjempesynd på meg):
Åj såpass... (tenker seg om)
Men eg kan desverre isje gjør det for det om. Sorry...

Kristin (litt lurt):
Jeg kan betale deg kjempemasse!

Vakten (Syns det va himli løye).
Hehe, må sei det friste, men det går nok isje...

Kristin (sad and defeated)
Nei, jeg skjønner selvfølgelig. Jaja. Sånn er det....


Tor og jeg blei enige om at vakten syns jeg var himli sjarmerende og skjønn, og at for han hadde det ikke gjort noe om jeg slapp inn, jeg ser eldre enn 17 ut, og at han nå angrer og kommer snart springende etter oss. Bare litt til nå, litt til... Men dengang ei. Skjerkje der. Han fikk sikkert ikke sove den natta. Jeg har aldri følt meg så ydmyka før. Det har aldri slått feil i Haugesund! Men Tor har gitt "one day you'll dance for me, NYC"-plakat til meg, så da kan jeg jo leke at vi var der. Og jeg har vært på konsert med TGOS før...


Etter høstferien. Rett på skolemas igjen. Skal ha særemne imorgen, og Londonkonserten er så sjukt kort tid til. Men jeg tror det blir veldig bra! Det er jo ikke så lenge til London og juleferie nå?

Jeg skal få briller. Har valgt ut noen jeg likte best av de veldig mange jeg prøvde. Har minus 2 på det ene øyet og null på det andre, så jeg ser litt uklart liksom. Blir sikkert bra.

Og jeg har nesten bestemt meg for å dra til Frankrike et halvt år neste høst og jobbe som au pair. Det er nå jeg har sjansen til å dra vekk litt og gjøre andre ting. Du kan være dritheldig og bli plassert hos en koselig familie i Paris der du bla.a kan lære de vakre barna å spille piano, eller du kan være kjempeuheldig og bli utnytta og måtte bo i ei fjellbygd. Etter det vil jeg studere til å bli interiørarkitekt, eller kanskje fortsette med fransken. Sånn ser planene mine ut nå. I overimorgen kommer de til å forandres. Jeg sier så ofte "nå har jeg helt bestemt meg for hva jeg skal bli/gjøre til neste år." Dette er bare en sånn fase. Så ikke ta det jeg sier for bokstavelig, for det blir jo ikke sånn. Men neste år har jeg helt bestemt meg for å dra til Frankrike å jobbe som au pair.

Om det er lov når du skal spille 20 mot seks åttendedeler i en Chpoin-nocturne, å spille 3+3+3+3+4+4? Sliter sånn med det...


Sundag, bloody sunday

lye bilde 


Haha detta bildet e så løye.
-Ruben e litt rar og ser veldig liten gutt ut
-Helene bare smile rart og ligne ikke på seg sjøl
-eg har rart uttrykk i ansiktet, ganske fjernt really
-du kan skimta trond i bakgrunnen, å han e jo løyen...?
-Øystein e den raraste i verden på detta bildet. For han ligne på ei dokka å har sjukt mye sminka. (som han egentlig aldri har klart å fjerna) + at han har kjempekort hår å utrolig rart smil.


Har pause i prøvelesingå nå. går greit, men eg har store konstentrasjonsproblemer. og fiskeriveksten i Norge rundt 1870 e jo ein bra utvikling, for all del, men ikke det mest interessante som fins liksom. Har vært litt energibomba denna ukå. Løye asså. Ein dag va eg på skolen te åtta, med ein gang eg kom hjem måtte eg jo øva piano så måtte eg jo lesa litt andre ting, in short: utrolig rar og overpositiv innstilling på meg.


Håret mitt e atter en gang blitt svart, med litt brunt skjer i lyset. Litt fint, litt mørkt, litt uvant.  Forrige gang eg farga det, blei det seandes sånn ut. Nå e det mye lengre liksom.


 svart hr 


Glede meg te høstferien noe sykt nå. Te Stavanger å te å ha fri å te å lima inn bilder fra London i det ûberkule albumet eg kjøpte i Cambridge. Så ska eg jobba litt. Haha, hørr kommentaren eg fekk på lørdag: eg spurte ein kunde ka han ville ha, så sa han "eg vil ha DEG. Med alt på." Ka e det for noe å sei da? Eg syns egentlig det va himli løye, naive så eg e. Men han trakk det tebake før eg fekk svart (ka søren sko eg svart?!) for han ville heller ha 10 Lucky Strike. ittepå kom eg på at det betydde egentlig at han verdsette meg mindre enn ein tipakning med røyk. Alla tiders.

hits