There are times when I could have murdered her, but I would hate anything to happen to her

nå sitter jeg og leser til satslære. jeg syns det er veldig vanskelig, og tror at jeg har blitt plassert på for vanskelig gruppe for meg. har steinar. aslaug har tore, og hu sa at hu skjønte ingenting av det steinar sa når hu hadde han som vikar et par ganger. så jeg vet ikke. får se hvordan det går på prøven, men hvis det går veldig dårlig vil jeg spørre om å få bytte gruppe.

onsdag ja. har hatt en veldig fin dag i dag. har ledd veldig masse, særlig i norsken, når assi hermer etter cecilie. jassåja; fått trent magamusklene litt idag o, jaja, ingenting e bedre enn det! var på akkustisk etterpå, men vi gjorde ikke noe særlig. fant ut at vi skal kjøre dr. Jeff av julian istedenfor de to andre vi hadde tenkt på først. jeg og kine tok stein/saks/papir om å synge, og kine klippte mitt papirark. jeg syns det var litt dumt egentlig, men det blir knallkjekt uansett, for jeg tror den er veldig festlig å spille på piano. jeg skal synge "lost in the stars", så skal kanskje mat(h)ias kompe, det hadde vært alle tiders. men han er en virkelig viktig ung herremann, så jeg skulle spør igjen etter ferien. håper han vil...! han er jo tross alt verdens beste pianist, eller hur? lurer også på om jeg vil spille et amelie-stykke og. det derre fine, du vet...

mamma er på røvær. jeg hadde litt vondt av hu når hu drog avgårde på mandag i storm og regn, men idag er det jo kongevær, så jeg håper hun har det fint på leirskolen sin!

skal nok på keystone seinere, men jeg kommer sikkert litt seint siden jeg må øve til prøven. det er så utrolig høy konsentrasjonsfaktor, mye høyere enn matte. aril bare ler av meg når jeg har slete med den ene takten hele timen, og han har gjort alle oppgavene på samme tida. trodde ikke han pleide å være så spydig av seg; trodde det var mere min rolle liksom...?

jeg følte meg veldig sur i spilletimen i går, og jeg følte at astrid merka det. så derfor sendte jeg melding til hun igår der jeg sa unnskyld hvis hu syns jeg hadde vært litt sur. hun sa at hun ikke hadde merka noenting negativt i det hele tatt og at jeg ikke skulle tenke på det. og hu var litt ukonsentrert og stresset fordi vi ikke hadde fått timen i salen idag, men måtte finne et aent rom. jaja, stress kommer i flere utgaver. akkurat som med heimlengsel.... blærk.

jeg skjønner ikke hva skjult parallell er. noen som gjør? help me out!

jeg må sende ny melding til astrid. maseræv. for jeg er ikke sikker på om jeg skal komme til besifringstimen min i morgen, eller om den er flytta fast nå. (himla intressangt for dere å lese...) da trenger jeg isåfall ikke komme på skolen før klokka ti! wohoo!

jaja kjære lesere, satslæren kaller. "Først skal vi forklare hva en skjult parallell er: Vi har en skjult parallell dersom stemmeparet går i likebevegelse til et av samklangsintervallene kvint eller oktav (evt. med oktavtilføyelser), fra et samklangsintervall som har en annen størrelse." jeg lurer fortsatt på hva en skjult parallell er for noe. help me out...?

coffeetime, dear!

You're my lobster

helene har funnet ut at det går an å holde på kakaoen inni et sugerør, for så å spytte den ut igjen, like god. jeg har funnet ut at jeg tror jeg må sende melding til astrid for å unnskylde meg for oppførselen min på pianotimen idag. humørsvingninger? jeg? langtifra! jeg er akkurat stor nok!

jeg må begynne å skrive stil nå tror jeg. kåseri kåsera. falleri fallera. jeg syns det er veldig vanskelig, og har litt skrivesperre tror jeg. har du skreve ei side og kommer ikke videre, så har du skrevet ei side og kommer ikke videre.

det gikk veldig bra på samfunnslæreprøven idag. pinnenkelt. det tror jeg de fleste syns. jeg fikk og overraskende god karakter på norskprøven min. jeg vet at jeg kan ta pause med the smiths oppe på rommet mitt hvis det blir for kjipt å skrive i lengden, og at marit kanskje er der og vil danse med meg. kaffen kommer sikkert snart ned. da vinci-koden er ennå ikke ferdig, og når jeg er ferdig med den skal jeg lese ketil bjørnstad. visst är livet underbart. men när jag blir grå, när jag faller, orkar du for två?

vi går glipp av forestilling i morgen, og må heller ha ensembelledelse. friar friar friar friar. men på torsdag skal jeg på national bank! kommer vi oss inn? tor, skipp fugl fønix! la flytten leve! detta blir såååå mye kjekkere! (gu som jeg maser på deg stakkars vennen. det er bare fordi jeg er glad i deg!)

mandag

u know we belong 2gether
u and I 4ever and ever
no matter where u r
ur my guiding star

and from the very 1st moment I saw u
I never felt such emotion
Im walking on it
just 2 know
u r there

hold me in my arms
don't let me go
I want 2 stay 4ever
closer each day
home and awayhandler denne sangen om hjemlengsel...? ikke? neinei. an e nå jaffal himla qle! nå skal jeg lese samfunnsblære og skrive morskstil. høh høh høh. ha en god dag alle sammen. bitter? jeg? langtifra! jeg er akkurat stor nok!

ps. alle 2m'ere: angsambelledelse går ad undas på onsdag! og alle fra andre klasser syns det var helt idiotisk med spørrelappene. tror ikke dansejentene ved siden av meg skjønte at det var noe alle skulle svare på engang... men jaja. kafe når hvor?

You won't be here tomorrow morning

do you really think she will pull through...?

igår var jeg i stavanger. det var en herlig dag. gikk litt på byen men det regna bare. jeg fikk jaffal tak i rosa hansker som tor sa jeg bare måtte ha. seinere på dagen gikk vi på hawaii, oslo. jeg likte den veldig bra, blei litt smådeppa bare. neïda. kjøpte the smiths, men platekompanimannen stjal 100 kr fra meg så tor måtte springe inn å ta ut penger rett før bussen gikk. jeg hadde håpt at når jeg kom hjem, kunne marit danse smiths for meg. men hu var litt trøtt. så jeg tok likså godt for meg hele handlingen i da Vinci-koden til henne helt til hun stoppte meg, halvveis fordi Silas var så ekkel at hun trodde han skulle komme inn, og resten fordi hu hadde lyst til å lese an sjøl, uten at jeg skulle røpe alt på forhånd. jeg hadde intellektuell diskusjon med pappa angående da Vinci-koden idag, for han er en meget vis og klok mann. mamma sier bare jeg ikke må sluke alt jeg leser og være så ukritisk. jeg er ikke det heller da. men hva skal jeg sluke og hva skal jeg ikke sluke da? stille meg kritisk til apsolutt alt? då eke det nåke tøft å lesa.

så jeg hadde en utrolig bra dag igår. jeg er så himli forelska! still. solveig syns det er godt gjort av oss å holde ut så lenge. ja...? ka ellers...? håper bare han blir med på fjellturen. men jeg har mast nok. han vet hva jeg syns. (ps. "se hu har rosa kæps hu! går folk med rosa kæpsar nå??!!")

maybe tomorrow, he'll be returning
and will be all right

men idag er alt back to normal. mgala fuck fuck. (det er afrikansk og betyr hei). jeg sliter med norskstil. skriv et kåseri om å lengte hjem. på nynorsk. vær så snill, har noen som leser dette opplevd noen traumatiske opplevelser ang.det, så vil jeg gjerne at dere deler det med meg! snella gummor. for jeg er som white sheets of paper.

musikklinje er slit for tida. det syns alle. astrid sier: "guri, nå er det jo snart høstferie jo! så fort det har gått i år da!" ja. men det har søren meg vært litt stress og! (jaffal i det siste).

jeg hører på heavy motorsaiko nå. kine, huska den? få ut aggresjonen!!!! aaaaaaa I hate you!!!! (ikke deg kine asså. de bare synger om det. can you recall? puh!) jeg vil kunne spille el-gitar hardt og lenge. ikke spille på klaverduo-weekend. høres det gik ut eller høres det gik ut? jeg er vel gik. aoe. kan du blåsa på?!

idag skal vi ha lammesteik med massemasse hvitløk i. det er det aller beste jeg vet, tror jeg.

resten av dagen går med til samfunnslære sikkert.

til paris
til paris
vil jeg ride
på en gris

det kan ta
noen år
men jeg tror nok
at det går


I'd rather dance with you!

do you really think I will pull through?

My eyelashes goe for like a mile

noen som er enige i den overskrifta? det var bare et sitat fra en gutt i that 70's show, og jeg syns det var litt morsomt.

asså: ny foto knudsen-meil = nytt innlegg. jeg kan bare si at jeg ble superskuffa over svaret jeg fikk fra de. gidder ikke lime den inn her engang, det e såpass gale. de svarte bare på mitt aller siste spørsmål, om det var best å brenne cd med bildene på. de sa at det var det samme om jeg gjorde det eller lasta de ner på fotoknudsen sia. skjønte de ikke at jeg egentlig ikke lurte på det en plass, at det bare stod så de kunne tro jeg hadde litt interesse for de liksom? mon dieu!

idag fikk jeg meg en positiv overraskelse (overaskelse? to r'er? ja. overraskelse.) etter en nokså negativ dag for så vidt. visste at marit skulle komme hjem, og gleda meg veldig til det (tror jeg er den personen som er mest glad i søstrene mine enn alle andre jeg kjenner (ikke at de skal være glad i mine søstre, men i sine egne søsken hvis dere skjønte den.)) men så kom forsyne meg ingvild og! så nå er alle hjemme, og det er veldig lenge siden sist vi var.

hadde naturfagprøve idag. den var vanskelig. har aldri gått så tidlig på en prøve før. tror jeg gikk først eller kanskje ant. offameg. piss asså.

var på samson etter skolen. der er det deilig å være syns jeg. bortsett fra at musikken skulle vært bedre. syns de kunne dratt til latinerkvarteret og fått litt inspirasjon fra la petite taverne. men de skal jo være så hippe og urbane på samson så de holder seg vel til den musikken de har der tenker jeg.

jeg har det drittravelt nå. eller ikke bare jeg, seff. alle i klassen har jo seff det! (me and my ego! watch it now...) alt bare hoper seg opp og samler seg til en hard ball inni meg. norskstil, samfunnslæreprøve, satslæreprøve, audition, naturfaginnlevering, masse fransk å gjøre. fikk vite idag at det er satslæreprøve neste torsdag. aoe! ille nok når du får oktavparallell, kvintparallell OG stemmeskred på det samme stedet på en hjemmeoppgave, men når det blir snakk om prøve i detta faget, blir det virkelig ille! jeg fikk litt pustevansker nesten. det vet jaffal øystein jeg gjorde! vi fjoller masse, han er en god kamerat. vi begynte å mimre om de koselige/nervøse fritimene vi hadde i fjor samtidig, når jeg skulle ha/hadde hatt gitar, og vi alltid gikk i kantina og kjøpte donut. vi kom på at vi savna det litt. når jeg gikk å gjømte meg for bejo bak planter og sånn. det va tider...!

men nå er det kvelds oppe. eggerøre og deilige søstre jeg ikke har sett på en stund. på lørdag er det stavanger med en deilig kjæreste jeg ikke har sett på en stund.

foto knudsen, har du humor? skjønne du noe som helst?

dere -kjære lesere- husker gjerne mitt innlegg der jeg bl.a. skrev om foto knudsen sin rare mail. jeg skrev jo tilbake på denne meilen. jeg skrev da følgende:

"beklager at jeg sier det, men hvorfor sende en mail til min mailadresse der dere minner om min mailadresse? var det ikke mailadressen som skulle være brukernavnet da? hvis ikke, beklager jeg dette svaret, men hvis det var så, håper jeg dere tar humoren! jeg måtte i alle fall le litt. jeg liker også veldig godt kundetjenesten deres! vennlig hilsen playmo-kristin."

idag fikk jeg svar. der stod det:

"Hei

Hvilken mail snakker du om her?

Med vennlig hilsen

Ruth Pedersen
kundeservice@fotoknudsen.no"

hihihi detta e løye!

nå må jeg ellers begynne på alt det jeg skulle ha gjort idag, og som jeg ikke har fått gjort. har nettopp snakka med cecilie i telefonen i nesten en time. hu er så fager ei jente (cecilie jeg skriver dette seff bare fordi jeg vet du kommer til å lese det).

nå er dere sikkert utrolig utålmodige etter å få vite alt det jeg skulle ha gjort idag, eller hur? ikke det nai. nai nai. jeg må lese naturfag og skrive inn forsøk og tegne hemma lemen og stokkender så ole dahl blir fornøyd med sin førstefødtes venninne. jeg må også begynne på norskstil. sidemål. "skriv et essay eller kåseri om å lengte hjem." cecilie sitt forslag: "skriv om at du savne tor!!" "men eh, kjære, det skulle være om å lengte hjem...?" "ja! akkurat! du lengte hjem t hjerta hans!" "åja sånn ja. jaja..." hold deg til kongesagafaktastil du, vennen! no affence! (cecilie: "ka betyr det nå igjen...?")

nå skal jeg skrive meil til foto knudsen. eller skal jeg skrive til dagbladet :sterke meninger? da får jeg en cd på kjøpet... ekje domt. jo litt. kjøre foto knudsen alias ruth pedersen hardt jeg.

good day to you, Sir!

Omnia Vincit Amor, et Nos Cedamus Amore

Moderna tankar om varandra
och Du liknar ingen annan
Antika löftan som Vi blandar
tills Vi båda slutat andas
luften omkring

Äntligen har jag hittat orden
och jag hittar Dina händer
under bordet
Vi hinner bli något stort än
Växa några meter
innan sommaren
blir oktober

"så, fåkk-fåkk til daj da!"

vil si et par tre morsomme replikker som mamma digger, og som jeg kjører med de fleste matvarer involvert. den første leses med walisisk aksent, den andre med skikkelig oxford.

- There's something wrong with this yoghurt...!
- it's not youghurt. It's mayonnaise.
- oh. that explains it.


mamma ler seg skakk. gjør du....? muntlig overleveringer best, gjerne? gjerne.

jeg leser/leste til norsk, men nå har jeg slutta. det får gå som det går. gidder ikke mere norrønt piss nå. da sier vi: ikke avgangsfag ikke avgangsfag ikke avgangsfag. "I've said it. there..." (sitat jane bennett).

tor vil slåss med meg. han vil. vi har ingenting å sloss om. han misunner helene, for jeg slåss med hu idag. jaja. kanskje til helga?

Tystnad
en rökfri viskning
Det är exakt vad Vi vill ha
det luftkonditionerande ljudet
av fart
DU ÄR VÄRD ATT DÖ FÖR
Ni kan skratta om Ni vil
Håna oss Vi rör oss, Ni står still

jeg har begynt å lese da vinci-koden nå. den virke utrolig bra! har stått på venteliste på biblioteket nå. satt å leste i fransken. skulle kommt før jeg dro til paris, så kunne jeg sett nøyere etter i Louvre og vært i den derre kirka og sånn. jonas som anbefalte meg, tusen takk!

likte 'den eneste ene' som gikk på tv igår. liker dansk så himla godt! d e et kongespråk. jeg og mamma kjørte dansk under frokosten idag. begge var drit-trøtte. vi kjørte fransk litt og. gikk temmelig dårlig ettersom at klokka var tidlig.

cecilie e sjuk. eriksen e sjuk. god bedring kjære venner!

om 747 på isola handler om en bilulykke eller har jeg tolka totalt feil nå??!! kent'ers, help me out!

nå tror jeg jeg ringer til tor min kjære. snart vaffal. håper jeg kommer meg til stavanger i helga asså. too long now.

Min hud är vit under mitt armbandsur. Därunder tar vintern aldri slut.

In Search of Inspiration

jeg har blitt en blogg-gik, freaks and geaks. skriver jo søren meg hver eneste dag nå jo!

søndan ja. den kjedeligste dagen i uka. intet unntak den her gangen heller. sov lenge, våkna til mammas knallhøye klassiske musikk nede i stua. det er så lytt i huset, så når hu setter på ekstra høyt for å vekke meg, så høres det like høyt ut som meg som for hu. minst. det er som oftest bare meg og mamma hjemme søndagsmorgen. pappa og helene er vanligvis gått på jobb når jeg står opp. mamma rydder på kjøkkenet og dusjer og sånn når jeg står opp, så blir det bare meg igjen. dette er sikkert ca eneste gang i uka jeg har huset for meg sjøl. det er altfor sjeldent! da pleier jeg spille piano og synge veldig høyt og veldig lenge. jeg liker ikke å øve sang når de andre er hjemme. pappa vil alltid høre på, og stå ved siden av meg når jeg synger. greit nok når det er piano, menne...

idag har jeg lest litt på norsken. streket under og lest gjennom hele kapittelet. vi diskuterte god studieteknikk idag mens vi spiste biff og fløtegratinerte poteter og sopp (noe som er ca det beste jeg vet å spise (bortsett fra lammesteik med hvitløk og rosmarin)). og vi kom fram til at jeg har en ganske god studieteknikk inne. jada. tar notater og streker under med spygrønt, ikke bare setter meg ned med boka i fanget. (idag sklei jeg litt ut da under min lesning; jeg hørte på eskimo friend samtidig som jeg leste! håjåjåj detta tar jo helt av.)

igår kveld var jeg på fest på hybelen til linn. det var veldig koselig. kjekke folk asså! det var uten tvil noe mellom jonas og meg den kvelden (don't ask). aril fikk totalt latterkick, det var utrolig deilig å høre og se på. å, som jeg digger den gutten! vi gikk til byen etterpå. men jeg er altfor dårlig til å nyte øyeblikkene jeg er i. jeg tenker på så masse andre ting. på tor, for eksempel. hvor mye jeg savner han og sånn. så sitter jeg der og ser lei meg ut når jeg egentlig har det kjempefint sammen med masse kule folk! der må jeg skjerpe meg kraftig. det eke nåke tøft å savna nåken sånn.

lurer på om jeg skal på kino i kveld. liker meg utrolig godt på kino. jeg føler at det er bare meg og filmen, og ingen andre i salen, så lever jeg meg kjempemasse inn, og synker godt ned i stolen. nyter det himli! kanskje på min misunnelige frisør idag; noen som vil være med? skulle gjerne sett fahrenheit og da menne. jeg skal jo tross alt spare penger og da! brukte 4000 kr i paris. det er mye penger. men jeg har kjøpt meg masse fint jeg kommer til å ha glede av, og jeg har kost meg, og så måtte jeg jo spise der og vettu. alt koster.

lurer også på om jeg skal ta meg en tur ut. In search of destination. det er ganske fint vær ute. kanskje ringe cecilie eller kine. eller evt. snakke til kine på msn, i og med at hu faktisk kom innpå nu. nei hu kunne ikke allikevel. da kjører vi cecilie. har ennå ikke sett pusen hennes, kanskje på tide? det er jo tross alt en liten kattunge (hvis hun ikke har lygd til meg hele tida da, det hadde jo vært typisk hu). [kiniksaren!]

Lørdag 18. september

(kjører dato i overskriften siden jeg ikke finner på noe bedre. men ingenting e jo bedre enn det?)

i dag morges lå jeg lenge og sov. det var deilig. jeg sov helt til mamma kom å vekkte meg for å mase på hvor jeg hadde gjort av den bærbare telefonen nå igjen. den har en skummel tendens til bare å bli liggende igjen på rommet mitt, utladet og ute av stand til å gi lyd fra seg når vi roper og lokker på den. mamma fant den på kommoden min, og sa at jeg ikke får lov å bruke den mer. hu har nok glemt det i morgen, lille venn. alt skal gå så fint. stå litt i laderen din imens du, ja, gjør det, du. sånn. bra nå?
men det som var med denne morgenen, var at jeg våknet og sovnet igjen så mange ganger. og det er da jeg drømmer ordentlig, eller jaffal husker hva jeg har drømt. det jeg drømte var utrolig saiko og grusomt ekkelt. det var sånn ca sånn.

jeg har et søskenbarn (i virkeligheten asså) som heter øystein, som går i 8.klasse og er en veldig skjønn gutt. drømmen var fra når han var beibi. jeg var fortsatt den alderen jeg er nå. men han var ikke en normal beibi og ikke akkurat seg sjøl i drømmen, hånei, da må du tro om igjen. han var så liten som en mini-kattunge gjerne. han hadde hode, mage, og syltynne bein. ingen armer. han hadde ikke øyne eller noen ting. jeg hadde fått i oppgave å passe han en dag. jaja, han er jo en beibi, så han har sikkert lysst til å gå på lekeplassen tenkte jeg. så jeg plasserte han på toppen av en giga rusjebane. han kunne ikke sitte sjøl enda. men jeg sendte han utfor for det. men når han kom til bånn, så bare fortsatte han å rusje, nedover og nedover bakken. what the føkk tenkte jeg, og måtte jo stoppe han. så jeg dempa han med foten, for jeg hadde av en eller aen grunn klart å komme nerforbi han. da jeg dempa han, datt den ene foten hans av. jeg fikk egentlig ikke noe panikk. det var så rart. jeg bare samla han oppi et kar med helt svart vann i. da jeg skulle levere han til onkelen min igjen, leverte jeg dette karet. men vi fant han ikke oppi vannet for han var så liten. trodde vi. men så var han der ikke! men så plutselig var han der igjen. han var blirr farga helt svart av vannet og det var dritekkelt. så kom mamma inn og spurte hvor jeg hadde gjømt den bærbare telefonen. that's all, folks!


saikomeiniæk. jeg var livredd. når jeg sovna igjen drømte jeg ennå mere saiko, men det husker jeg ikke nå.

i dag har jeg ikke gjort noenting. norrøn litteratur meg her og norrøn mytologi meg der. orker ikke lese til prøve. må gjøre satslære, naturfag og.

tror jeg fant litt rollen min til ådissiæn igår. men jeg er ikke sikker ennå. velger å ikke uttale meg videre om den saken.

klokka er 17.36. skal møte kine og karina klokka åtte. må gjøre litt mer. eller gå opp å drikke kaffe med pappa, det er alltid et godt alternativ til lekser. kjøpe litt snop nere på G-kiosken. haha! håper linn ikke har altfor fine blomster hjemme da! æsj, begynner å bli oppbrukt den nå gjerne. slutter der.

Ingvild: kom hjem.
Marit: kom hjem.
tor: kom her.

Ikke kjør så fort at skytsengelen din ikke kan følge med!

det var dagens råd til alle mann alle. gjelder for både syklister, gående, kjørende, båtfolk. spesielt det siste. husk at d' e' ænn engel så passe på oss, rållå! nåvel.

jeg har skifta design på bloggen min. likte dere den? fint med tilbakemeldinger. jeg vet at det sikkert blir mange som har lik, men jaja. jeg likte de oransje prikkene en god del.

idag er det fredag, som sikkert de fleste vet. altså helg. hadde en laxa gymtime (spesielt siste delen), hvor jeg og kine spilte badminton i knestående, og prøvde å leke idrettsmann-som-kommer-først-i-mål-i-ol i sakte film. jeg syntes det var morsomt, men jeg vet øyvinn klarer det mye bedre enn oss to til sammen.

ikveld skal jeg til katrine. vi skal pønske ut morsomme roller til audition. jeg er helt blank. syns det er vanskelig å måtte være kreativ på kommando. liker bedre å ta det på sparket. jeg er sånn person som må være himla i humør til å gjøre det og det. f.eks. å øve piano er helt umulig hvis jeg ikke er keen på det der og da. og å skrive stil. og å bygge en rolle som alle skal synes er morsom. det ække lett ska jæi si dæi! jeg var derimot i humør til å øve idag. på egenøving. jeg tenkte hum-hum, idag er øystein vekke, så da kan jo jeg kubbe salen og øve på dösendorffer-flygelet (tell skrivefeil er du snill). får så vidt varma opp før iselin kommer dragende med hådnet sitt (no affence!) for hu hadde visst bytta tid med øystein. hu måtte øve på å fylle rommet og klangen. jeg gav meg hen til den lange korridoren i håp om å kapre 112 eller 114. men astrid har jo ca. monopol på 112, så jeg gikk sakte videre da jeg hørte virtuost spill der inne fra. bønni, mathias...? (liker dere dramatiske skildringer av egenøvingstimer? ikke det nai. kanskje jeg skal begynne å skrive slik på egenøvings(b)logg og? ikke det nai.) men så var jo 114 ledig da vettu. fryd og gammen. og jammen (rimer på gammen) lå ikke det gule debussyheftet der og slang. med tjokke klåd utenpå. astrid ble helt forskremt i en spilletime jeg hadde, da hun faktisk oppdaga at tjokke klåd røykte sigar utenpå det gule heftet! hu fikk nesten litt sjokk. men bare nesten. tror hu er god nå for å si det sånn.

hva betyr "konverter linjeskift til ?" ? jeg har nå kryssa av på den boksen, men det er bare helt automatisk.

jeg gjorde noe jeg syntes var litt morsomt akkurat nå. jeg skal si det. ivar vevang (lese du detta forresten ivar?) har lagt ut parisbildene sine på fotoknudsen sine delesider til oss. så måtte vi oppgi meiladressa vår til han så han kunne registrere oss, og dermed få tilgang på bildene. så fikk jeg bildene av han på meil og sånn. rett etterpå fikk jeg sånn standardmeil fra fotoknudsen der de takka for min registrering, og minte meg på brukernavnet mitt. men brukernavnet var jo meiladressa! det måtte det være. gidda sende en meil for å minne meg på et brukernavn de vet jeg måtte bruke uansett for å åpne den teite meilen der de minna meg på brukernavnet jeg visste veldig godt hva var fra før av! (skjønte dere detta..?) jeg sendte selvfølgelig svar til de, og lurte på detta. rett etterpå fikk jeg svar om at dette var en sånn ferdiglaga meil, og kunne derfor ikke svares på. jaja. like greit.

kaffe og kaker oppe, folk! kanskje jeg må ta meg en tur opp til mormor og morfar for å berette om mine utenlandserfaringer...? mamma sa det va nååååå.

Ein gang blir det sånn at eg finnst ikkje mærr

"Eg er i hjarta mitt redd for religionane. For dei samlar dei uvisse menneska i flokkar, tenker for dei, tar til å styra dei, styra over dei." (rune belsvik)

Idag er det tors dag. jeg glømte ut min og kjære astrid sin avtale om at jeg kommer klokka halv ti. jeg kom ti over halv, for jeg tenkte et kvarter fra ti over halv til fem på, da kommer jeg ti over halv jeg da. men neida. astrid var litt fortvilet tror jeg. men ikke mindre enn meg seff...

jeg hører på sigur rós. det er islandsk og er ikke navnet til en person med fornavn sigurd, men det betyr seiersrose på islandsk. det er utrolig intens musikk som bare bygger seg opp, men enkli bare er det samme hele veien. det gjør noe med meg. kjøpe cd. spare penger. hater den motsetningen der, skyhøyt.

tok klassebilde idag. tror det blei så som så. irritert på klassen til christina som skulle kle seg ut som musikklinja. syns det va løye i begynnelsen, men nå bare teit. neïda.

en ting jeg liker ved disse nye macene, er tastaturene. de er deilige syns jeg. men at synthene bare går over to oktaver, er noe jeg ikke forstår. jeg forstår ikke satslære heller. forstår litt, men ikke så mye. sånn er det med en del ting.

astrid vil ha meg med på pianoseminar. eller hu har jaffal "lufta ideen", for å si det mer offisielt. jeg vet ikke om jeg har så lysst. men det er jo i stavanger da. hum hum. men jeg vet ikke om jeg tør. er så pysete. overvinne overvinne overvinne! dessuten er det for duoer. jeg har ikke så himla med tid framover til å sprengøve på piano for å fremføre noe der. det er ikke min stil at all. off. men det er jo ikke før i november, så jeg har jo litt tid. litt. jaja nok om det.

jeg har liksom min faste spilleliste på
iTunes som jeg hører på hver gang jeg er på dataene her. den består ofr det meste av:
- sigur rós, untitled
- state, to george
- radka toneff, the moon is a harsh mistress
- belle&sebastian, string bean jean
- savoy, star
- sigur rós, avalon
- tori amos, a pretty good year
- state, I want you
- håkan hellström, den fulaste flickan i världen


liksom de det går i.

jeg lånte en bok på biblioteket idag, for jeg har lest ut åndenes hus av isabel allende. en utrolig bok! lånte "mellom deg og meg" av rune belsvik og paul leer - salvesen. den er en liten bok med bare noen-og-sytti sider. består bare av brev mellom de to forfatterne. tror det er en av drømmene mine; å kunne få skrive en sånn bok. eller en barnebok som marit skal få illustrere. syns det er kult med korte bøker, som for eksempe maria og josé (eller var det juan?) av erlend loe og en aen mann som har laga kule tegninger til.

nå går jeg hjem. syns ikke bloggen blei noe bra idag. mamma vil at hvis vi ikke er nødt til å være igjen på skolen, kan vi komme hjem til middag. klokken tre. jeg burde øvd tre kvarter på piano siden jeg har ikke har hatt egenøving idag. men jeg er sulten. kanskje jeg går bort i ettermiddag. hej då. ta vare på dere selv.

tittel på reisebrev fra paris

nå er jeg vel hjemme i haugesund, byen jeg lever i. jeg har vært i paris i ei uke nå som mangen sikkert vet, byen jeg vil leve i. jeg vil bytte by å leve i. jeg må leve litt her først bare.

nå ser jeg at her nede på "kontoret" til pappa ligger det noen euromynter og slenger. uten å si det til meg! jeg kunne kjøpt is for de. i hauavis -.

så skal jeg liksom skrive reisebrev her da? e d d du seie? er litt i tvil om jeg gidder det, skjønner dere. liker heller å fortelle oralt og face2face. selv om det ikke alltid går, samme hvor masse en skulle ønske det...

jeg kan jo liksom ta en kortversjon av det hele da. sett alle turistattraksjoner (er attraksjoner med to t'er? atraksjoner. nei det første så best ut. attraksjoner it is). louvre var kjempeflott, versailles var storslagent, eiffeltårnet var høyt, champs elysees masete, seinen romantisk (sukk), notre dame deilig og avslappende, rue saint martin koselig, pompidou helt greit, musee d'orsay intresant, cite de science utrolig morsomt, blomsterkassene og uterestauratene fine å se på, la petite taverne stambar m/ konge musikk (good combination indeed), latinerkvarteret eksotisk, shopping stressende, montmartre sjarmerende, folkene kjempekjekke, tor langt vekke (rim rim), den svarte hingsten en utrolig historie om et fantastisk vennskap mellom en hingst og en liten jente, jazzklubb festlig, jenter masete.

nå er det nok oppramsing tenker jeg. men det var det det gikk i: et eller aent turist om formiddagen, så fri ( er lik handling og kafe), så ut på byen om kveldene, aller helst latinerkvarteret og la petite taverne.

morsomme hendelser:
- lattermann på metroen. bare lo og lo og lo av et eller annet helt aleine.
- vi sitter og snakker masse om pen gutt (eller elie, som han også så populært vert kalla) høyt og seff på norsk på metroen. plutselig sier mannen som sitter over meg: "do snakka norska?" "eh ja. wæ. gjør du??!!" "jah, jai har bodda i norga i fire åra og gått på skola i osjlo. har dera snø og winta i norga nå?" ja jøss.
- fire skremmemenn på en liten time
- mads på dansegulvet
- galne østeuropeere på båttur på seinen
- betryggelsen av at jesus alltid er med oss (en mann som ligna litt på jesus (han gjekk i sandalar, hadde långt hår å skjegg. han va ein damekis me dollarglis, nå leve han det goa liv) som var omni present både ved notre dame og diverse fotoverganger ved hotel de ville).
- speilet i teknisk museum som viste en blanding av to fjes.
- en mann som bodde i et 1 kubikkmeters pappeske, men som titta ut av boet sitt iblant for å mate duene. (feed the birds, tuppence a bag)

sikkert mere, men kommer ikke på noe særlig.

nå kommer pappa inn og hvisker (?) at jeg må komme igang med noen lekser. jeg må skrive franskstil om turen, greide ikke å skrive noe i timen idag, gjøre satslære for pøkk, gjøre muo ferdig, øve piano. drikke kaffe ved siden av. snakke med kjæresten min i telefon, og dermed savne han ennå litt mere. se 24. lese allende. sove. drømme søtt. våkne. gå til sangpæddagog, gå på skolæ, what so ever. tji-hi. hade bra. marit er du fornøyd med reisebrev? bilder får du når du kommer hjem til byen var vi lever och mår. are you shocked?

Children hurt and you hear them crying

jeg vil bare si:


sometimes it seems
maybe God's gone away
forgetting the promise
that we heard him say

Some open the window for us, we're going out to fly

jeg trodde jeg var i humør til å skrive masse blogg jeg nå, men så var jeg gjerne ikke det allikevel. humørsvinginger? jeg? langtifra! (jeg er akkurat stor nok). vi får se om det blir noe tekst utav det.

jeg limer inn et bilde av det fint smil. (håper jeg gjorde rett nå, og at bildet vises?) så kan dere gjette hvem det er om dere vil... høh høh høh.

jeg holder på å pakke nå. jeg liker det litt, men så liker jeg det litt ikke og. jeg kommer sikkert til å glømme noe, men det gjør jo kanskje ikke så masse... bare jeg husker kameraet; og det har jeg alledere lagt oppi kofferten.

jeg lurer litt på om jeg skal ta turen ned til byen for å gå på slags bursdagsevent på peppes eller hvor det nå var for mari har visst bursdag idag. jeg tror egentlig ikke jeg gidder. har jo litt lysst og men. jeg må handle litt og nå er ingen hjemme så da har jeg ikke penger til det åså må jeg pakke litt mere og så tror jeg jeg bare skal være hjemme idag, og lage pizza. ikke det at mamma og pappa er de beste jeg kunne tenkt meg å tilbringe fredagskvelden med...

jeg skreiv igår at jeg ikke fikk ripsis da. nå er jeg egentlig temmelig lykkelig, for nå har jeg fått det. nå for ikke så lenge siden. kongegodt. de som ikke har smakt det, har gått glipp av noe stort. er du enig, kine?

jeg skal ikke mase for masse om at jeg skal til paris i morgen. for jeg vet at visse folk blir litt misunnelige og leie av all den pratinga, og jeg vet godt at hvis jeg ikke skulle vært med, hadde jeg nok til slutt slått til de som gikk rundt å snakkte om det hele tida liksom. åså kommer vi sikkert til å snakke dobbelt så masse om det når vi kommer hjem igjen. off, da blir det ille asså! men kan jeg få lov å si at jeg gleder meg pittelitt?

hatt en kjempefin dag på skolen idag. fredagen er ganske behagelig. men jeg var ikke i humør for egenøving, så da gikk jeg heller å plaga øystein, som har egenøving i salen samtidig som jeg har det på et møkkapiano i kjelleren. det kommer nok til å bli en koselig tradisjon, det. var ganske gøy med sang og, fikk tre nye sanger, og to av de har jeg hørt før for lene sang de på en konsert og det var så nydelig. så jeg måtte skryte litt til magne når han klagte over at det var så vanskelig å finne repertoire (foretrekker franske versjonenen/opphavsordet) til alle elevene, for alle har jo forskellig smak vettu. men jeg tror jeg sa det ganske tydelig at jeg likte veldig godt de her. føler at jeg ofte er for alvorlig og stram i ansiktet når jeg har sang.

There's wine and cookies all over.

nå går jeg opp og gjør et eller aent. vet ikke hva. har bare ikke mere å skrive egentlig. men så blei det jo litt tekst allikevel.

slik lyder dagens ord.smil!

You've got me running, running late at night trying to find you

"Han kunne ikke fatte at Jean de Satigny gadd å holde på hele formiddagen å jage en ball med en stokk for å få den i et hull, når det var mye lettere å legge den der med hånden."

Idag har jeg en møkkadag. jeg sier det bare sånn selv om jeg ikke har noen grunn i det hele tatt til å være sur, så er jeg det allikevel. det er nesten det som irriterer meg mest; at jeg blir så sur over så lite og at jeg ikke klarer å kontrollere meg sjøl. så da bare hakker jeg på alle og det blir kjip stemning. men av og til er det de som hakker på meg først... Jeg har egentlig ingenting å klage over, lyssna: jeg drar til paris i overimorgen, jeg har verdens flotteste gutt, jeg har kommt med på audition, og jeg skal fotografere masse fine bilder av alt kult jeg kommer over i paris, og jeg skal spille på to nystemte pianoer vi har (det ene, som er penest, men med dårligst lyd, skal jeg smugle opp på rommet og ha der uten at noen merker det. noen sterke karer som vil komme å hjelpe å bære opp alle trappetrinnene...?). alt burde vel vært fint, eller hur? pøkk heller.

men jeg skal ikke skrive klageinnlegg for jeg liker ikke det noe særlig. det fascinerer så sinnssjukt lite.

haha jeg og øystein har kommt med en aldri så liten teori angående satslære. den går som følger: til slutt blir det bare for masse regler som forbyr apsolutt alle sammensetninger og sprang og paralleller og alt som har med satser å gjøre, og da eksisterer plutselig ikke faget satslære lengre, det slutter å ånde, og hele faget og begrepet blir bare som på illustrasjonen i boka: alle tonene detter av notelinjene og bare ligger døde på bakken. og steinar andsnes kan ta en velfortjent sommerferie, og eventuelt begynne på nytt på begynnelsen av boka med nye naive elever igjen. så endelig har jeg klart å komme fram til en teori angående eksistens! selv om det ikke gjaldt menneskenes. kanskje jeg bare skal bli prest, så får alt endelig et svar og jeg kan bare rett og slett godta det og bygge videre på det og lære mer om bare den ene troa på det. eller bare finne alt ut sjøl heller. jeg som er et multitalent vennlig hilsen astrid, kan vel klare å finne ut av det vel??!!

nå skal jeg spør mamma om vi kan spise ripsis sammen for det er noe av det beste jeg vet. asså ikke mamma, men ripsis. høh høh høh. men jeg får sikkert ikke. ikke midt i uka sikkert. piss asså. jeg må ta oppvasken for helene også for hu glømte det ut åså måtte hu springe. typisk.

jeg har ikke så masse mere å skrive. bare at jeg må finne ut hvordan jeg skifter farge innpå her, og evt.hvordan jeg kan få bilder innpå. det hadde vore gildt å kunna. nå skal jeg søke på le pure café og finne dens adresse. men jeg finner gjerne ikke det på internett kan hende? noen som vet hvor jeg kan finne ut det henne? jeg skal ihvertfall forsøke. og jeg skal ha meg skinnjakke i paris.

jeg fikk ikke ripsis i dag. jeg spurte nå. men jeg får imorgen. det betyr at jeg må klare å holde meg. jeg ska nok greie det. er det noe jeg ikke er bortskjemt på, så er det ripsis. (nå blei jeg litt forvirra av min egen formulering her. den siste setningen før parentesen, gir den uttrykk for at jeg vangligvis er bortskjemt, eller det motsatte? for jeg er ikke bortskjemt nemlig!)farvel, rune. don't ask.

hits