But Thy eternal summer shall not fade

Idag begynte skolen igjen ja. Klarte faktisk å åpne året med å komme for seint! Min klokke viste 09.00, men Steinar var godt i gang da jeg og tvillinga som slentrende inn. Skjønner ikke det... Feil klokke kanskje? Pang rett på med særemnemaseri. Bloggen min har hatt en liten pause fra skoleskriverier, but here we go again. Jeg syns det ikke var noe kjekt å komme tilbake igjen. Det må jeg si. Jeg trodde det kom til å bli det, men neida.

 

Her er flere bilder fra diverse ting.

varmt

En dag på hytta ble det så varmt at det var 28.5 grader i skyggen. Det var tider, det.

 

cecilie olalia

Her var jeg og Cecilie på Olalihytta nå i vinter. Var en kjekk tur og vi var kjempeflinke å gå laaaaaaaaaaaaangt. Tror Cecilie var redd for å få frostskader på sin fine, unge hud. ("Have you ever seen such a fair skin, miss Woodhouse?") Når du kommer så høyt til fjells som Olalia, er det best å dekke seg til. Eh. ("Dekka te deg!")

 

For de som lurer på om jeg faktisk var i London under bombinga, så ja, jeg var det. Det var mange typer bomber å velge mellom der borte. Spesielt den ene kvelden, på en kul restaurant. Her ser du noen av valgmulighetene fra dessetmenyen/desert map/ørkenkart:

bombe

Ravello Bombe, Anacleto Bombe, Positano Bombe... you name it!  Ellers har vi spikerbombe, selvmordsbombe, bilbombe etc. Men Anacletoen va voldsomt goe!


"So... Rickford... do you do this very often...?"

tenne bl

Dette bildet er fra Hampstead Heath en vakker sommernatt i juli. BBQ/bonfireparty. Dette er Chris og Rickford/afromannen. De var festlige, og de klarte faktisk å tenne opp bålet med bare pinglekvister. Ulovlig?! Nahaie. Vi gjør da ikke noe ulovlig? Ellers leste jeg på en plakat på Oxford Arms i Camden: "How do you get home tonight? Private taxi?" Nahaie.

 

rickie

 

Her går jo afroen i ett med mørket i bakgrunnen da, but still...

"I really can't stand Rickford, it's a stupid name. Please call me Rick/Rickie."

 

Saikokveld. Geez. Kanskje jeg legger ut flere bilder fra London. Eller kanskje ikke; dere blir bare misunnelige. Det har dere alle grunn til å bli, fy søren for en knalltur.


Is it wrong not to always be glad?

Springtime passed me by

Summer it just passed me by

Autumn came

Now winter just won't go away

 

Egentlig er det greit at høsten kommer nå. Bare fordi jeg har så fin ullutejakke som jeg gleder meg til å begynne å bruke. Jeg føler at sommeren er stort sett over nå. Både mamma og pappa begynner på jobb igjen denne uka, og jeg har bare en uke igjen. Men jeg har fått meg jobb jeg og! På BonBon Tobakk&Sjokolade finnes jeg, selgende alskens sunne ting som gjør livet litt mer verdt å leve. (Den mørke sjokoladen som ligger rett ved disken, som alle ser når de skal betale, er faktisk veldig sunn!) I går jobbet jeg i 10,5 timer med kanskje ca. 5 minutters pause der jeg fikk spist og satt meg ned litt. Så det er svært pulserende til tider, det får'nsji. Er så kjekt å lage sånn kaffi og sånn, hva du vil; jeg lager det jeg!

 

Sommerjobb ja. De siste to ukene av ferien. Så når folk spør hva jeg har gjort, kan jeg jo svare at jeg har jobba, vært i London, vært i Stavanger, vært på landet og ellers ikke gjort stort mer vetig. Har hatt masse QT på landet i sommer, jeg sier det om og om igjen. Tror både Marit, kortstokken, skipet vårt, Norsk Rikskringkasting, Vågamannen, annekset, Ålfjord Kiosken (2 ord!) og mamma og pappa er glad for det. Her er noen bilder som indikerer hva jeg har gjort på der:

 

sove

 

Sove. Dette er idag, når vi var inne for dagen for å feire mamma sin bursdag og sånn. Deilig dag som ble tilbrakt i hengekøya, rundt spisebordet og på et teppe på gresset, sovende med Marit ved min side. Utrolig deilig å bare ligge i gresset og sove sånn. Pappa vekkte meg på en umenneskelig måte, ved å kile meg med et blad eller noe i den duren. Her ligger jeg i hengekøya:

skremme

Saiko foreldre; nei det har vi ikke sett?!

Ellers har jeg:

lese avis

Lest aviser og bada. Ikke så masse noen av delene egentlig, men å gjøre det på en gang er intet problem. Til og med Dagbladets sportsbilag må pløyes gjennom.

 

Så har jeg lest masse masse. Mari syns hu har lest masse i sommer, hu hadde lest 5-6 bøker. Jeg føler jeg har lest minst 20. Men en skal ikke alltid stole på følelser her i livet. Litt fornuft trengs òg. (Jeg har bestilt to Jane Austen-bøker i dag btw.) Her er en liste over de bøkene jeg kommer på jeg har lest i sommer (interresting indeed...)

- Jane Austen: Stolthet&Fordom

- Ketil Bjørnstad: Til musikken

- Jo Nesbø: Marekors

- Helen Fielding: Olivia Joules' hyperaktive fantasi (skikkelig dritbok really)

- Charles Bukowski: Nedenom og hjem

- Knut Nærum: Døde menn går på ski

- Unni Lindell: Annas barn (leses hver sommer på hytta)

- Lars Saabye Christensen: Oscar Wildes heis og andre noveller

- John Irving: Siderhusreglene

 

Kommer ikke på flere.... Men var ikke det gøy å få vite? Soundtracket til sommeren har vært prega av briefly Tom McRae, Ane Brun, John Legend, Marvin Gaye, Dadafon, Smiths.

 

Neste uke skal jeg jobbe kanskje to dager, og prøve å ikke stå opp tolv de andre dagene. Blir greit nok å begynne på skolen igjen. Så det...

 

Håper alle har det fint! Og kom i hau: Heaven's not for sale.


hits