hva er kunst?

             KUNSTSANGEN

tekst: de gyngende seismologer
komponist: Svenn-erik kristoffersen

er alle bilder kunst?
skulpturer, er det kunst?
hvordan ser vi at noe er kunst?
har kunst en gjennkjennbar gunst?

står det merket kunst noe sted?
finnes det kunst på et supermarked?
er kunsten rund, er kunsten hul?
er det noe vi får til jul?

kan det svelges, kan det tygges?
er kunst noe som må tygges?

timian timian
oregana gano
salt og pepper må vi ha
da blir alle sammen glad

ref: kunst kan være hermetikk
kunst kan være musikk
en utstoppet fasan
med et lite dryss timian
en diger haug bestikk
eller en utstoppet prikk
eller rett og slett en fisk
som henger i en kran
som henger i en kran

er du tvil om hva kunst er?
kan det være en kvalm dessert?
du må ikke la deg lure
kunst er neppe tåfis sure
ikke tåfis

men har du et bilde som er flott
som du liker kjeeeempegodt
og som gjør deg glad og sterk
da er det for deg et kunstverk

ja detta var da den berømte kunstsangen. vil dere få en mere helhet ut av det får dere komme på skolen og høre den. alle digger den. bortsett fra lars inge. men han liker jo ingenting av det alle andre liker, så....han kan man jo bare ikke regne med.

i helga var tor her ja som jeg skreiv. igår var vi på samson med cecilie og solveig, ganske koselig. aslaug kom og. vi bakte ostekake, tar helt av på matfronten denna helga vi to asså. sinnsykt. han hadde selvfølgelig kommt på en ny måte å tabbe seg ut på, men denna gangen var det ikke siste buss han hadde satsa på så det gikk greit da. alltid kjipt å stå der nede på flotmyr å si hade. (hvorfor er det alltid flotmyr og aldri buss-stasjonen i stavanger...? den må jeg tenke litt mere på).

idag fikk vi igjen to tentamener. jeg fikk 4+ på matten og var strålende fornøyd. på engelsken fikk jeg - hald dykk fast (noregsmagasinet på team antonsen) - sekser. guri. jeg sysn ikke jeg fortjente det. det var litt kjekt, så da får jeg kanskje det i standpunkt.

aril og katrine og karina og jeg hadde det løye i timen idag. vi tok utgangspunkt i robert horn og fant ut at det er et ganske kult navn. som å si karina klaver liksom. så fant vi på allittererende navn med instrumenter. her har du noen:

-Aril Althorn
-Bjørnar Bratsj
-Cecilie Cello (hvis du sier sello og ikke kjello)
-Didrik Didgeridoo
-Eirik Eufonium
-Filipp Fiolin (bare navnet sier at filipp er sinnsykt pinglete og liker å holde seg til de lyse tonene med masse vibrator, helt svakt. han er ikke så flink)
-Gunnar Gitar (tørr bedehusmann som spiller jesus elsker alle barna)
-Helga Horn
-Ivar Instrument
-Jembe-Jonas (du har lov å snu om på de hvis det høres bedre ut)
-Karina Klaver / Katrine Klarinett (men det skal ikke sis høyt)
-Pauke-Per slår bare alt.
-Siri Xylofon
-Øyvind Øufonium
- Wlater Walthorn
nå hadde vi ikke fler tror jeg. det va voldstom løye mens det holdt på.

idag har jeg og cecilie - hald dykk fast - jogga. vi møtte kjell sture ikke mindre enn to ganger. vi jogga rundt djupadalen i et sinnsykt tempo. cecilie e løyen. etterpå spiste jeg gigamasse ostekake. tor, an smakte bedre i dag!

her er litt fakta fra min faktabok om kaffi:

ETTER MIDDAGEN
"en god middag kan gjøre den mest veltrente trett og søvnig. grunnen er denne: når magen fylles med mat, strømmer blodet til for å hjelpe til med fordøyelsen. da faller blodsukkeret og du blir sløv og giddeløs. derfor tyr noen til sjokolade eller andre søtsaker. men det gjør bare vonst verre. et middel som derimot hjelper, er en sterk kopp kaffe eller to."

jeg komemr med mere imorgen, hald dykk fast!
Kommentarer:
Postet av: Erik

Siden du får mer utav sangen med å ha melodien med i tillegg, så ønsker eg meg herved melodi og sang i bursdagsgave når eg en gang feire 18,5 års dag. (eg feire isje reigne tall)....Eg e sikker på at den kunst (dunst) sangen e kjempeløyen, spesielt siden han handle om akkurat kunst....Forøvrig holder eg meg fast iforbindelse med spalten "Etter midaggen", glede meg t fortsetelsen....håpe du nevne te (en herlig drikk) i fortsettelsen av "Etter middag" spalten....

25.05.2004 @ 00:31
URL: http://www.sokrates.weblogg.no
Postet av: kine kontrabass

du glemte den.

25.05.2004 @ 01:09
Postet av: |kristin|

sorry kine kontrabass, jeg var meget trett.

25.05.2004 @ 11:56
Postet av: kine kontrabass

du ER tilgitt

25.05.2004 @ 19:10
Postet av: Han Øystein vett du

O Crux, splendidior cunctis astris, mundo celebris hominibus multum amabilis, sanctior universis. Quae sola fuisti digna portare talentum mundi. Dulce lignum! Dulce clavos, dulcia ferens pondera. Salva praesentem catervam, in tuis hodie, laudibus congregatam. = O kors, mer skinnende enn stjernene, feiret av og gjennom jorden, elsket av mennesket, helligere enn alt. Som alene ble funnet verdig til å bære verdens lys. Hellige tre! Hellige nagler, velsigne den vekten du bærte, ta vare på den skare som er samlet idag for å prise degSynst nesten sangen blir endå finare når du lese teksten. "This is a radiant meditation on the cross. The texture is homophonic(Tvile litt her), and the harmony is based on triads with added notes. The result is a rich and mildly dissonant, gently pulsating work, one of Nystedt''as finest choral pieces." Jada vettu.

25.05.2004 @ 23:07
Postet av: |kristin|

homofont? hahhaha. tror vi må diskutere dette med erling ja. betyr triads with added notes treklanger med tillagte (?) noter liksom? tror det er noe av det fineste korverk jeg har hørt på ei god stund. (for jeg har jo hørt så siiiiinnssykt masse...) kanskje ingvild har songe denna i koret sitt? jeg kan spør! timian timian oregano gano salt og pepper må vi ha da blir alle sammen gla. eller blir de nå virkligen det? imorgen får jeg pavanen!

25.05.2004 @ 23:28
Postet av: 212

ville bare si at her var det masse piss eg ikje forstod (i komentarene), eller så sko eg nesten skreve mer før i dag men då sko eg på kamp. vigå mot storhaug, getto vs getto, getto med noen få fargeklatter vs getto med noen få bleike smågutter. blei 2-2 men det føles som et stort tap (me eide de jo!!!!!!). og nå er jeg trøtt og sulten så da gidder jeg ikkje skrive mer.

26.05.2004 @ 00:33
Postet av: Guru

Ikkje skryt. eg o lagte ostekaka i helgå. lørdag for å væra presis. å alle som åt an likte an. eg smakte ikkje på an for eg like kje ostekaka.....men det e kjekt at du kan laga mat. håpe an tor sette pris på det:P stavanger e jo långt vekke nesten da. men eg trur du bør ta turen oftare. han kan jo bli lei. husk det:P

26.05.2004 @ 12:42
Postet av: Aslaug

Kaffår kjøpe du deg kje busskort, søte Kristin?Hvis du våge kan du få låna mitt ei helg eg ska varr usosiale! D har eg sagt før og.PS: Ein dag satt eg for meg sjøl i klasserommet og hørte sangen din. (KUNST, - hva er kunst?) Må innrømme den er ikke så ''teit'' som jeg først synest! Heller bortimot morsom.. spesielt det med krydderet! Haha. Da tar de virkelig av.Ha ein fortreffelig sommerdag :)

26.05.2004 @ 20:13
Postet av: |kristin|

an e genial. tror ikke jeg tjener så sinnsykt masse med å kjøpe busskort, 250 i måneden + at du må betale tillegg for kystbuss. hvis jeg ikke har busskort, betaler jeg 300, så det går opp i opp tror jeg. hvis jeg ikke skal dra flere ganger i måneden.... tor, det er greit at du ikke skjønner (piss)preiket, litt for mye musikk. kunstsangen er jo ikke teit det har den heller aldri vært. eh.

27.05.2004 @ 12:06
Postet av: diet pills

In your free time, visit some relevant pages about diet pills diet pills http://www.firstfriends.us/diet-pills.html ...

Skriv en ny kommentar:

Navn

E-post:

URL:

Kommentar:

hits